Sport

Szoboszlai Dominik teljesítette Slot kérését, rá sem lehetett ismerni a játékára

LM

Létrehozva: 2024.09.18.

Módosítva: 2024.09.18.

A Liverpool remekül kezdte az idei Bajnokok Ligája szereplését és idegenben győzte le 3-1-re az AC Milant. Szoboszlai Dominik gólt szerzett az összecsapáson.

A Liverpool győzelemmel tért vissza a Bajnokok Ligájába és a San Siróban szedte szét az önmagát kereső AC Milant. A találkozó 3-1-es angol győzelemmel zárult, amiből Szoboszlai Dominik is alaposan kivette a részét, a magyar válogatott középpályás szerezte csapata harmadik gólját. Ezt megelezően legutóbb március 14-én talált be a Liverpoolban Szoboszlai.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominiktól gólt vártak, be is talált a magyar középpályás az AC Milan ellen Fotó: AFP

Arne Slot, a Liverpool holland menedzsere még az összecsapás előtt arról beszélt, hogy nagyon elégedett Szoboszlaival, azonban a gólokat és a kapura veszélyes játékot hiányolja tőle. A 23 éves futballista most rögtön kárpótolta, összesen pedig három kaput eltaláló lövése volt, derül ki a Sofascore adataiból. Az elsőt még könnyen védte a csereként beálló Lorenzo Torriani, ezt követően a bal szélről próbálkozott kiszorított helyzetben, a fiatal olasz ezt is hárította, harmadjára azonban tehetetlen volt.

Szoboszlai Dominik értékelése

Szoboszlainak ezen felül egy kulcspassza volt, a négyből három hosszú indítása pontos volt, a 46 rövid passzából pedig 37 sikeres volt, amivel 80 százalékos pontosságot ért el. A labdával összesen 62-szer találkozott a 90 perc alatt. Négy cseléből azonban mindössze egy jött be, a védekezésben pedig ezúttal nem jeleskedett. Az oldal végül 7,6-ra értékelte, amivel a Liverpool legjobbjai között volt!

Szoboszlaira a hétvégén angol bajnoki összecsapás vár, szeptember 21-én, szombaton 16 órától a Bournemouth ellen játszik. A Liverpool a BL-ben legközelebb október 2-án lép pályára, akkor a Bolognát fogadja.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek