ZICCER

Szoboszlai hálót szaggatott, mégis csalódottan vonult le a pályáról

LL

Létrehozva: 2024.09.28. 20:43

Gyengén játszva is nyert és élre ugrott a Liverpool. Szoboszlai Dominik kihagyott egy ajtó-ablak ziccert, majd a fejét rázta, amikor lecserélte az edzője.

Helyreállt a világ rendje: a hétközi pihentetése után (tartalékos csapata a Ligakupában nélküle lépte le 5-1-re a West Ham Unitedet), a Wolverhampton Wanderers elleni, idegenbeli bajnokira Szoboszlai Dominik visszakerült a Liverpool kezdőcsapatába. Majdnem a főszereplő is ő lett, de ezúttal sem jött össze az első idei PL-gólja.

Szoboszlai 4 méterről, ziccerből az elévetődő kapusba lőtt
Szoboszlai 4 méterről, ziccerből az elé vetődő kapusba lőtt           Fotó: Getty Images

A 23 éves magyar középpályás szép emlékekkel érkezett a legendás Molineux Stadionba, hiszen a magyar válogatott 2022 nyarán itt lépte le 4-0-ra Angliát (Nemzetek Ligája-mérkőzésen), tavaly szeptemberben pedig végigjátszotta a "Farkasok" otthonában 3-1-es Pool-győzelmet hozó Premier League-meccset. Most az adott extra fontosságot a meccsnek, hogy Szoboszlaiék a tabella első helyéért játszhattak: a címvédő, éllovas Manchester City ugyanis az Arsenal elleni hazai rangadójuk (2-2) után Newcastle-ben is ikszeltek (1-1). Eleinte mégis sokkal elszántabb és kicsit veszélyesebb is volt az utolsó helyről menekülni igyekvő Wolves. Aztán jött Szoboszlai nagy pillanata!

A szünet előtt rákapcsolt a Liverpool. Előbb a 40. percben, a meccs első zicceréből éppen Szoboszlai talált utat a hazai kapuba – de sajnos labda nélkül rohant óriási lendülettel a hálóba, négyméteres lövésével eltalálta a kétségbeesve elévetődő kapus vádliját. 

Még a szünet előtt Ibrahima Konaté fejjel mégis megszerezte a vezetést a Vörösöknek (0-1).

A második félidőben aztán újra a védő került főszerepbe, ugyanannál a kapunál: ezen a szinten ritkán látható könnyelműséggel segítette egyenlítő gólhoz Rayan Ait-Nourit (1-1). Öt perccel később aztán Mohamed Szalah büntetőből állította vissza a Liverpool-vezetést (1-2).

Szoboszlai csalódottan ment le a pályáról

Szoboszlait a 73. percben cserélte le Arne Slot vezetőedző, Curtis Jones állt be a helyére. Láthatóan csalódottan, a fejét rázva hagyta el a pályát, nem tudni, hogy a lehívása, a kihagyott helyzete vagy a saját és a csapata gyenge játéka miatt.

A társak nélküle is megtartották az előnyt, így a Liverpool a 6. fordulóban a PL-tabella élére ugrott, egy-egy ponttal megelőzve a Manchester Cityt és az Arsenalt, kettővel a Chelsea-t (az Aston Villa vasárnap, Ipswich-ben utolérheti a Slot-csapatot).

Meddig jutnak Szoboszlaiék?

A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is.  BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek