NBA

„Ha elég jó benyomást tesz" - újabb esélyt kap a Los Angeles Lakersnél a magyar sztár

HWK

Létrehozva: 2024.09.06.

Újra esélyt kapott a Los Angeles Lakerstől a magyar kosárlabdázó. Valerio-Bodon Vincent az NBA-csapattal készülhet, és jó eséllyel ismét a fiókcsapatban szerepelhet.

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers egy évre szóló, Exhibit 10 szerződést kötött a magyar válogatott Valerio-Bodon Vincenttel. Pontosan olyat, amilyet tavaly is. Ez egy kétirányú (two-way contract) megállapodás, azt jelenti, hogy amennyiben az edzőtábor során nem kerül be a Los Angeles Lakers 15 fős NBA-keretébe, akkor a fiókcsapathoz, a G-ligában érdekelt South Bay Lakershez kerül.

Valerio-Bodon Vincent
Valerio-Bodon Vincent ismét a Lakersnél próbálkozhat Fotó: Csudai Sándor (CSS) Origo

A dominikai születésű, 23 éves játékos tavaly októberben is ugyanebben a helyzetben volt, a Los Angeles Lakersnél készülhetett, nem került be az NBA-keretbe, és a Lakers fiókcsapatához irányították. Ott az elmúlt szezonban 25 mérkőzésen 6 pontot, 2.4 lepattanót átlagolt.

Mekkora esélye van most az NBA-ben szerepelni? Nagyjbából ugyanannyi, mint tavaly ilyenkor. A Los Angeles Lakers edzőt váltott, immár JJ Redick vezeti, a csapat kerete teljesnek tűnik, ahhoz, hogy ez változzon, az edzőtáborban kell nagyot alakítani.

Valerio-Bodon Vincent esélyei

"Valerio-Bodon két mérkőzésen játszott a Lakersben az idei Las Vegas-i nyári ligában. Meccsenként 15,8 perc alatt 6,0 pontot, 5,0 lepattanót és 2,5 asszisztot tett a közösbe. A Lakers az új vezetőedzője, JJ Redick irányítása alatt nagyobb hangsúlyt fektetett a játékosok fejlesztésére, és tekintve, hogy Valerio-Bodon már egy éve itt szerepel, érdekes lesz nyomon követni a fejlődését az edzőtábor alatt. Bár a Lakersnek jelenleg nincs szabad helye a játékoskeretben, mindig van rá esély, hogy a felkészülés során változik a helyzet, ha valaki elég jó benyomást tesz a szakmai stábra." - írta a Los Angeles Lakers hivatalos oldala.

Hozzáteszik, Valerio-Bodon Vincent valószínűleg a 2024-25-ös szezont is a G-Ligában tölti majd a South Bay Lakersnél.

Zsivera Gábor a Sport 1 NBA szakkommentátora is inkább arra lát esélyt, hogy a fiókcsapathoz kerül a magyar játékos.

"A two-way játékosok közül is bárki kaphat garantált NBA szerződést, ha az Lakers alap (jelenleg szinten kimaxolt) 15-ös keretében játékoscsere vagy bármely egyéb ok miatt üresedés történne, de reálisan arra lehet nagyobb esély, hogy a G-League-ben, a South Bay Lakersben kezdi meg a szezont"mondta el Zsivera Gábor az Origónak.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek