Balhé

Alonso teljesen kikelt magából, megfenyegette riválisát

LM

Létrehozva: 2024.10.20.

Felejthető sprintfutamon van túl a Forma–1 kétszeres világbajnoka. Fernando Alonso csupán a 18. helyen végzett, ráadásul a versenyen majdnem összeütközött Liam Lawsonnal, akit aztán finoman megfenyegetett.

Fernando Alonsónak nagyon nem sikerült jól a Forma–1-es Amerikai Nagydíj sprintfutama. Az Aston Martin versenyzője egész végig az utolsók között kullogott és végül a 18. helyen zárt. A futamon sokáig ádáz csatát vívott a Daniel Ricciardót váltó Liam Lawsonnal, az egyik előzési manővernél pedig majdnem összeütköztek. A kétszeres világbajnok Alonso a csapatrádión idiótának nevezte a riválisát és a leintést követően is melegebb éghajlatra küldte az ausztrált.

Fernando Alonso
Fernando Alonso (jobbra) dühbe gurut a sprintfutamon Fotó: NurPhoto via AFP

– Az egyenesben, azt hiszem, majdnem összeütköztünk, ahogy két évvel ezelőtt Lance-szel (Stroll) is, 300(km/ó)-val, valamivel, aztán ahogy szorított, a kanyarokból kifelé, egészen a pálya határaiig. Talán túl sok akció Lawsontól, akinek hat versenye van, hogy bizonyítson. Nem hiszem, hogy ez a legjobb módszer, de az ő karrierje forog kockán, és nem az enyém – szúrta oda riválisának Fernando Alonso.

Fernando Alonso megfenyegette riválisát

A parázs összecsapás után Lawson is megszólalt, aki elárulta, a futam után Alonso finoman megfenyegette őt. – Azt mondta, hogy meg fog szívatni, és azt hiszem, tartotta a szavát. Nagyon feldúlt volt, nem tudom miért, a 16. helyért versenyeztünk. Remélhetőleg túlteszi magát rajta, és továbblépünk. Ez csak egy kis furcsa játszadozás. Ez van, ez a része a sportnak – szemlézte az Origo Liam Lawson válaszát.

Az Amerikai Nagydíj főfutama vasárnap 21 órától rajtol, Alonso a nyolcadik, Lawson pedig a tizenötödik helyről várhatja a versenyt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek