Családi dráma

"Brutális" - gyógyíthatatlan, pár éve maradt az olimpiai bajnoknak, és még ennél is van szörnyűbb

H. M.

Létrehozva: 2024.10.21.

6 aranyéremmel büszkélkedhet. A sportoló megszólalt betegsége és felesége állapota kapcsán.

Chris Hoy nem elég, hogy kemoterápiára jár, de felesége is súlyos betegségben szenved. Az olimpiai bajnok kerékpáros nehéz időszakot él át.

Tavaly novemberben közölték Hoy feleségével az orvosok, hogy a szklerózis multiplex egy agresszív formáját diagnosztizálták nála, amelyre nincs gyógymód. A betegség észlelése azzal kezdődött, amikor Sarra Kemp bizsergő érzést érzett az arcán és a nyelvén. Hoy így kommentálta az esetet: 

Nem tűnt valóságosnak. Az ember azt hiszi, hogy ennél rosszabb már nem lehet. Szó szerint úgy érzed, hogy a mélyponton vagy, és rájössz, hogy ó, nem, még tovább kell zuhannod. Brutális volt.

Hoy, aki két gyermek édesapja, először tavaly szeptemberben fordult orvoshoz vállhúzódás gyanújával. További vizsgálatok után a vállában daganatot találtak, majd később a prosztatájában is, amely a csontjain áttétet képzett. Hoy novemberben kezdte meg a kemoterápiát, amelyet horrorisztikusnak nevezett, mert az egyik kezelés során heves allergiás reakciót szenvedett el. Az olimpiai bajnok emlékiratot is írt az elmúlt egy évről, amely a jövő hónapban jelenik meg. Hoy kezelés alatt áll, ám egy éve tudja, hogy betegsége nem gyógyítható. Az orvosok kettő, legfeljebb négy évet jósolnak neki a negyedik stádiumú rákbetegsége diagnosztizálását követően. A végítéletet kapó férfi ennek ellenére így  nyilatkozott:

„Bármennyire is természetellenesnek tűnik, ez a természet. Mindannyian megszülettünk és mindannyian meghalunk, és ez csak a folyamat része.”

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek