Dráma

Cristiano Ronaldo a legőrültebb meccsén vált hőssé az araboknál – videó

LM

Létrehozva: 2024.10.19. 17:20

Zsinórban a hatodik mérkőzését nyerte meg az al-Nasszr, ezúttal az al-Sabab együttesét verte idegenben 2-1-re. A találkozó drámai véghajrával zárult, a három pont sorsát Cristiano Ronaldo döntötte el.

A válogatott összecsapások után újra a klubfutballé a főszerep, Cristiano Ronaldo azok után, hogy kedden még végigjátszotta a Skócia elleni összecsapást Portugáliával, pénteken már az al-Nasszr színeiben lépett pályára a szaúdi bajnokságban. Az ellenfél a forduló előtt negyedik helyen álló al-Sabab volt, a találkozó drámai fordulatokat hozott.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo őrült meccset nyert meg az al-Nasszrrel Fotó: AFP

A rangadón sokáig nem született gól, aztán a második félidő 69. percében a friss Európa-bajnok Aymeric Laporte góljával vezetett az al-Nasszr. Az új vezetőedző, Stefano Pioli alatt újra formába lendülő Sadio Mané először ziccert rontott, de aztán a 83. percben betalált Ronaldo passzából. A játékvezető azonban a gólt érvénytelenítette.

Az al-Sabab a 90. percben egyenlített, a hosszabbításban azonban az al-Nasszr kapott egy tizenegyest, amit Ronaldo értékesített. Dráma viszont még így is maradt, a 103. percben, videózás után az al-Sababnak is büntetőt ítélt a játékvezető, Mohamed Simakant pedig kiállította. A labdát Abdálrazák Hamdállah a kapufára lőtte, így végül egészen elképesztő fordulatok után 2-1-re győzött az al-Nasszr.

Cristiano Ronaldo csapata nagy formában

Amióta Pioli átvette a klub irányítását, mind a hat összecsapását megnyerte az al-Nasszrrel. Ronaldo szintén alaposan kiveszi a részét a sikerből, a legutóbbi öt meccsén egyaránt betalált, emellett egy gólpasszt osztott ki. A sárga mezes együttes ezzel hét forduló alatt 17 pontot gyűjtött és próbál tapadni a címvédő al-Hilalra. A listavezető eddig mind a hét bajnokiját megnyerte amivel 21 pontos.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek