TANÍTVÁNY

„Örültek, hogy élve látnak” - új szívével edzőként járt a párizsi olimpián Fazekas Róbert

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.10.15. 11:30

Élete ötödik olimpiáján vett részt Párizsban Fazekas Róbert, a diszkoszvetés 2002-es Európa-bajnoka. Ezúttal edzőként volt jelen a játékokon.

Fazekas Róbert kedvére nosztalgiázhatott a párizsi Stade de France-ban, hiszen 2003-ban ugyanott szerzett világbajnoki ezüstérmet. Ezúttal azonban feszülten figyelte a lelátóról algériai tanítványa, a 24 éves diszkoszvető Usszam Hennusszi teljesítményét.

Fazekas Róbert
Fazekas Róbert algériai diszkoszvetővel dolgozik Fotó: Szabó Miklós

- A korábban röplabdázó, sportegyetemi tanulmányokat folytató Usszam 63.90 m-es eredménnyel, országos rekorddal érkezett Párizsba. Ezt az eredményt az Afrika-bajnokságon érte el, ami aranyérmet ért. Pár hónapja mailben keresett meg, arra kért, irányítsam a felkészülését. Elvállaltam, járt nálam Szombathelyen, jómagam Algírban, sikerült kijutnunk a nyári játékokra. Az olimpiai faluban laktam, az arab ország akkreditálását kaptam meg. Mindössze annyi a szépséghiba, hogy a jó felépítésű Usszam nem bírta el a játékok tehertételét, és egyetlen érvényes kísérlete sem akadt – számolt be az eseményekről Fazekas, aki 2021. december 16-án életmentő szívátültetésen esett át. Lekopogja, új szívével semmi gond, 3-4 havonta kontrollra jár Budapestre. 

Fazekas Róbert a Los Angeles-i játékokra készül

A párizsi olimpián régi ismerősökkel találkozott, akik azzal fogadták, örülnek, hogy meggyógyult, élve látják. Fazekas Róbert folytatja a munkát az algériaival, a legfőbb feladata Hennusszi nyers dobóstílusának átalakítása, javítása. 

- Az erőnlétére, az akaratára nincs panasz. A téli felkészülést Szombathelyre tervezem, aztán következnek a nemzetközi viadalok, majd 2025 szeptemberében a tokiói világbajnokság. Mivel szorgalmas, tanulékony, úgy látom, ha komolyan veszi a felkészülést, ott lehetünk a 2028-as Los Angeles-i olimpián is - zárta Fazekas. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek