Válogatott

"Nem szeretnék tippelgetni" – Gulácsi Péter komoly döntéséről beszélt a Fradi kapusa

SK

Létrehozva: 2024.10.11. 12:45

Az életben barátok, a válogatottban riválisok. Dibusz Dénes arról beszélt, hogyan érintette Gulácsi Péter bejelentése a nemzeti csapattal kapcsolatban.

Idén már biztosan nem lép pályára a magyar válogatottban Gulácsi Péter. Az RB Leipzig játékosa maga kérte Marco Rossi szövetségi kapitányt arra, hogy tekintsen el szerepeltetésétől a Nemzetek Ligájában. Péntek este minden bizonnyal Dibusz Dénes véd a hollandok elleni hazai meccsen (20.45, M4 Sport), a Fradi kapusa most a Mol Csapat oldalának beszélt a kialakult helyzetről.

Gulácsi Péter Dibusz Dénes
Gulácsi Péter védett, Dibusz Dénes kispados volt az idei Eb-n 

Dibusz számára nem újdonság a jelenlegi szituáció, Gulácsi sérülése miatt 2023-ban az összes Eb-selejtezőn a Ferencváros játékosa védett, s maradt vele veretlen egész évben a nemzeti csapat. Most sem azzal törődik, mikor térhet vissza Gulácsi, csakis a maga feladatára koncentrál.

Nem viheti most el semmi a fókuszt, hiszen fontos mérkőzések várnak ránk, tippelgetni pedig nem szeretnék. Szorítkozzunk a tényekre: Gula döntése a következő négy meccset érinti, én pedig ugyanúgy készülök az előttünk álló mérkőzésekre, mintha itt lenne velünk ő is

– mondta Gulácsi Péter bejelentésével kapcsolatban a Fradi kapusa.

Gulácsi Péter és Dibusz Dénes a legjobb barátok

A válogatottban ugyan egy posztra pályáznak, ám szó sincs arról, hogy egymás ellenfelei lennének a kapusok. Gulácsi Péter és Dibusz Dénes tizenéves koruk óta nagyon jó barátok, családjaikkal idén is együtt nyaraltak a Balatonon.

Dibusz szerint nem elvárás, hanem lehetőség a világbajnoki szereplés

A magyar válogatott jelenleg is azért harcol, hogy 40 év után, 2026-ban ismét ott legyen egy labdarúgó-világbajnokságon. Ezzel kapcsolatban a Fradi kapusa kijelentette, szó sincs arról, hogy kötelezően ott kell lenniük az Amerikában, Kanadában és Mexikóban rendezett vb-n.

Hogy reális elvárás-e tőlünk a világbajnoki szereplés? Nos, szerintem elvárásként nem támasztható a csapat felé, hogy jusson ki, ugyanakkor egy jó sorsolással kerülhetünk olyan csoportba, ahonnan egyáltalán nem irreális gondolat a kijutás. Akkor lesz esélyünk megharcolni a vb-szereplésért, ha jól szereplünk az NL-ben, ez pedig csak úgy történhet meg, ha a játékunk is visszatér a korábban látott szintre.

– véli a kapus, aki noha már részt vett három Eb-n, nagy tornán még nem mutatozott be a nemzeti együttesben. 2016-ban Király Gábor, 2021-ben és idén Gulácsi Péter volt a magyarok kapusa. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek