HALÁSZ BENCE

Thomas Müller azonnal gratulált a magyar sikerhez, sőt ennél is többet tett

LL

Létrehozva: 2024.10.27. 10:30

Olimpiai ezüstérmesünk a kalapácsvetés rejtelmeiről és Thomas Müller mezéről is beszélt. Halász Bence jövőre megcélozza a világbajnoki címet.

Halász Bence idén a római Európa-bajnokságon és a párizsi olimpián is ezüstérmet szerzett. A huszonhét éves kalapácsvető vágyik az aranyra is, de már anélkül is büszke eddigi gyűjteményére, amelyben az olimpiai ezüst, valamint a vb- és Eb-érmek mellett állami kitüntetés és Thomas Müller Bayern München-meze is megtalálható. A jelenleg még az alapozás előtt pihenő Halász Bence a Magyar Nemzetnek adott interjúban a kalapácsvetés rejtelmeiről is beszélt.

Halász Bence további aranyérmekkel gazdagítaná a gyűjteményét
Halász Bence méltán büszke a gyűjteményére        Fotó: Vas Népe/Unger Tamás

Az elmúlt hat évben Halász Bence olimpiai ezüstérmet és két világbajnoki bronzérmet szerzett, az Eb-ken pedig két ezüstöt és egy bronzot gyűjtött. A még mindig csak huszonhét éves magyar kalapácsvetőnek minden esélye megvan arra, hogy az itthon nagy hagyományokkal rendelkező versenyszámban ő gyűjtse a legtöbb érmet világversenyekről. Holtversenyben már most is a lista élén áll a szintén hat dobogós helyet gyűjtött Zsivótzky Gyula és Pars Krisztián mellett, viszont utóbbi kettő egyaránt olimpiai és Európa-bajnoknak mondhatja magát.

– A hiányérzet szót mindenképpen túlzás lenne használni. 

Az embernek nem kenyere saját magát dicsérni, de büszkévé tesz, amit eddig elértem, és amilyen munkát belefektettem ezeknek a sikereknek az érdekében. 

Ezzel együtt továbbra is célom, hogy kerüljön majd aranyérem a gyűjteménybe – mondta a Magyar Nemzetnek Halász Bence.

Halász Bence nagy becsben tartja Thomas Müller mezét

A kalapácsvető két éve Münchenben szerezte első Eb-ezüstjét, utána pedig nem csak a magyar zászlóval, hanem egy másik drapériával is ünnepelt, amelyen a Bayern München sztárja, Thomas Müller mezét kérte el. A német futballista reakciója nem váratott sokáig magára.

Mire a döntő után visszaértem a hotelbe, rengeteg gratuláló üzenet fogadott, és ezek között már ott volt az övé is. A nemzetközi médiában elég nagyot ment az a kép, úgyhogy gyorsan eljuthatott Müllerhez is a hír. A mez, amit elküldött, Bayern München-es keretbe került, és a lakásom falán lóg.

Halász Bence fő célja jövőre a világbajnokság lesz, amelyet immár nem nyáron, hanem szeptemberben rendeznek, a helyszín pedig Tokió lesz, ahol a három évvel ezelőtti olimpián Halász nem gyűjtött szép emlékeket. A kalapácsvető a helyszín és az időpont mellett a kalapácsvetés néhány titkáról is beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjúban, amely ITT olvasható.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek