Pereskedés

Lewis Hamilton nem nyugodhat meg, új hírek jöttek a páratlan botrányról

LM

Létrehozva: 2024.10.07. 18:15

Felipe Massa újfent megszólalt a Forma-1 2008-as világbajnoki címéről döntő bírósági perről. A brazil szerint hamarosan döntés születhet, Lewis Hamilton továbbra sem lélegezhet fel.

Lewis Hamilton első világbajnoki címét 2008-ban szerezte a Forma–1-ben. Abban az évben a legnagyobb riválisa a ferraris Felipe Massa volt, aki az évadzáró, Brazil Nagydíjon fél percig világbajnoknak érezhette magát, Hamilton azonban az utolsó körben megelőzte Timo Glockot, így övé lett a cím. Massa ezt a mai napig nem tudja elfogadni és öt hónappal ezelőtt pert indított a 2008-as elsőségéért.

Lewis Hamilton, Felipe Massa
Lewis Hamiltont jogi úton támadja Felipe Massa a 2008-as világbajnoki címért Fotó: AFP

Massa a 2008-as Szingapúri Nagydíj eredményeit szeretné töröltetni, ugyanis azon a versenyen Fernando Alonso nyílt csalás után szerezte meg a győzelmet. Ha az akkori végeredmény nem számítana bele a pontversenybe, akkor a brazil pilóta lenne a világbajnok. Az F1-től 2017-ben visszavonult Massa most újra megszólalt a bírósági ügyről és reméli, hamarosan döntés születik.

Hamilton továbbra is izgulhat

„15 év után hallani, hogy már 2008-ban tudtak róla, és úgy döntöttek, hogy nem tesznek semmit: ez már túl sok volt nekem. Másfél évtizeddel később egy világbajnoki címért harcolni olyasmi, amire soha életemben nem gondoltam volna. Nagyon nehéz számomra, hogy részese lehettem egy ilyen dolognak” – kezdte Felipe Massa, szemlézte az Origo.

„Amire mindenképpen törekszem, az az elismerés, hogy bajnokként ismerjenek el, mert megérdemlem. Nem Lewisszal harcolunk. Lewisnak egyáltalán semmi köze ehhez a harchoz. A harc az, ami a versenyen történt, ami nem volt korrekt dolog a sportág szempontjából. A harc arról szól, hogy ezt a futamot törölni kell."

Amennyiben Massa jogi úton kiharcolná a 2008-as vb címet, azzal történelmet írna az F1-ben, erre ugyanis korábban még nem volt példa.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek