Feltámadás

A korábbi Forma–1-es pilóta figyelmeztet, Hamilton bosszúra készül

LM

Létrehozva: 2024.10.15. 16:10

A hétszeres világbajnok Forma–1-es pilóta jövőre új fejezetet nyit a pályafutásában és a Ferrarival próbál meg a csúcsra érni. A korábbi kiváló versenyző, Juan Pablo Montoya szerint Lewis Hamilton ismét harcban lesz a végső győzelemért.

Lewis Hamilton 2012 végén a McLarent otthagyva a Mercedeshez került a Forma–1-ben. A váltást sokan nem értették, előbbi akkor a leggyorsabb konstruktőrök között volt, utóbbi viszont többségében a középmezőnyben szenvedett. A 2014-es szabályváltozások azonban a Mercedes dominanciáját hozták el, Hamilton az istállóval hat világbajnoki címet tudott szerezni, összesítve már hétnél jár. A Mercedest uralmát 2022-től viszont átvette a Red Bull, Hamiltonnak több mint két szezon kellett, mire újra futamot tudott nyerni. A 39 éves pilóta úgy döntött, hogy jövőre új fejezetet nyit a pályafutásában, 2025-től már biztosan a Ferrarinál fog versenyezni.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton a Ferrarival újra a vb-címért csatázhat Montoya szerint Fotó: NurPhoto via AFP

Az olasz csapat ugyan jelenleg valóban jobb formában van mint a Mercedes (előbbi 441, utóbbi 329 pontnál tart idén), a Ferrari legutóbb 2007-ben adott világbajnokot a Forma–1-nek, akkor Kimi Räikkönen ért a csúcsra. Azóta sem Fernando Alonso, sem Sebatian Vettel nem tudott sikerrel  járni a Ferrarinál. A korábbi, hétszeres futamgyőztes Juan Pablo Montoya azonban mindenkit figyelmeztetett, szerinte Hamilton jövőre újfent a vb-címért fog csatázni.

Lewis Hamilton bosszúra készül

„Szerintem a régi Lewis-t fogjuk látni. Bosszúból fog kiállni, hogy bebizonyítsa, hogy mindenki tévedett, és megmutassa mindenkinek, hogy tévedtek vele kapcsolatban. Úgy gondolom, ha minden összeáll, akkor Lewis hatalmas veszélyt jelenthet” – vélekedett Juan Pablo Montoya, az interjút az Origo szúrta ki.

Ha a Ferrari valóban sikeres akar lenni, akkor tényleg meg kell hallgatniuk, hogy mire van szüksége Lewisnak, és olyan autót kell építeniük köré, amit Lewis szeretne.

A Forma–1 ezen a hétvégén, négyhetes szünet után folytatódik az Amerikai Nagydíjjal, ahol ezúttal sprintfutam is lesz.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek