Kórház

Borzasztó hír rázta meg a hollandokat a magyarok elleni összecsapás előtt

LM

Létrehozva: 2024.10.09. 17:46

A holland válogatott legendája válságos állapotban, jelenleg az intenzív osztályon fekszik Spanyolországban. Johnny Rep szívrohamot kapott, biztosítója pedig egyelőre nem hajlandó fizetni a pacemakerét.

Johnny Rep a pályafutását az Ajaxnál kezdte, amellyel két bajnoki címet és egy holland kupát nyert, valamint 1972-ben és 1973-ban is elhódította az Bajnokcsapatok Európa-kupája (BEK), valamint az UEFA-szuperkupát és az Interkontinentális kupát. A jobbszélső a holland válogatottban 42 alkalommal szerepelt, az 1974-es és az 1978-as világbajnokságon ezüstérmet szerzett. A jelenleg Spanyolországban élő legenda azonban kedden az intenzív osztályra került, miután szívrohamot kapott.

Johnny Rep
Johnny Rep kedden szívrohamot kapott, jelenleg Spanyolországban ápolják / Fotó: AFP

A jelenleg 72 éves, korábbi kiváló labdarúgó helyzete nem egyszerű, biztosítója ugyanis nem igazán szeretné a nagyjából 25 ezer eurót (10 millió forint) érő pacemakerét (beültethető defibrillátor) kifizetni, pedig Repnek erre az Origo beszámolója szerint mindenképpen szüksége lenne. A probléma abból adódik, hogy a biztosító azt akarja, hogy Hollandiában történjen a műtét, ott ugyanis csupán 10 ezer euróba (4 millió forint) kerülne a beavatkozás. Rep egészségügyi állapota azonban jelenleg nem alkalmas arra, hogy átszállítsák hazájába.

Johnny Rep állapota sokat romlott

A „szőke angyalnak” becézett holland klasszis egészségi állapota az elmúlt években jelentősen megromlott, tavaly nyáron három gyomorműtéten esett át és korábban a gerincét is meg kellett operálni. Az egykori jobbszélső alkoholproblémákkal és anyagi nehézségeket is küzdött. Szívrohama mindössze egy nappal egy másik holland legenda, Johan Neeskens váratlan halála után történt.

A holland válogatott ezen a héten pénteken Magyarország ellen lép pályára a Nemzetek Ligájában, ezt követően október 14-én, hétfő este pedig Németországgal csap össze.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek