Legenda

Régóta erre várt mindenki, itt tér vissza Kovács Kokó István

SK

Létrehozva: 2024.10.02. 09:15

Minden akadály elhárult, izgatottan várja a novembert minden idők egyik legjobb magyar ökölvívója. Kovács Kokó István kezébe veszi a sportág irányítását.

Ezúttal már nincs akadálya, hogy november 9-én, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) közgyűlésén megválasszák elnöknek a magyar ökölvívás ikonját. Kovács Kokó István elfogadja az őt támogató klubok jelölését.

Kovács Kokó István
Kovács Kokó István elnökként akar segíteni Fotó: Hegedűs Márta

Kovács Kokó István profiként és amatőként is világbajnok volt, olimpiai aranyat is nyert, nála hitelesebb embert aligha találtak volna a szervezet élére.

Kovács Kokó István régi vágya teljesül

A korábbi kiváló bokszoló elmondta, korábban összeférhetetlenség miatt nem tölthette be ezt a tisztséget.

- Az, hogy elnökként vezessem a magyar szövetséget, szeretett sportágamhoz vezetőként térjek vissza, és a tudásomat a magyar ökölvívás érdekében hasznosítsam, már nem újkeletű felvetés, a közbeszédben már évek óta benne volt, vajon miért nem én vagyok a szervezet első embere.

 Korábban nem állt módomban ezt a szolgálatot elvállalni, ugyanis a Nemzetközi Bokszszövetség, az IBA főtitkáraként nem tölthettem be ezt a tisztséget betölteni. Most, miután hazaköltöztem, helyzet van, és ha a sportág közgyűlése bizalmat szavaz nekem, készséggel vállalom a magyar ökölvívás irányítását, újbóli felemelését, és elkötelezetten szolgálom szeretett sportágamat

 – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában a legenda, aki szerint benne van a pakliban, hogy a 2028-as ötkarikás játékok műsoráról leveszik az ökölvívást. Akkor sincs, 2032-ben ott az ökölvívás az olimpián.

Én úgy vélem, ha az ökölvívás ki is marad Los Angelesben az olimpiai sportágak közül, 2032-ben, a brisbane-i nyári játékokon mindenképpen visszatér. Ezért fontos, hogy az ökölvívás itthon benne maradjon a támogatott sportágak között, hiszen ez az a sportág, amit sosem lehet eltörölni

 – fogalmazott Kokó.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek