LOSONCZI DÁVID

Szívmelengető jótetteket hajtott végre az olimpia magyar hőse - Videó

MM

Létrehozva: 2024.10.26. 18:32

Még ki is egészítette az olimpiai jutalmát, hogy kerek összeget osszon szét a rászorulóknak. Losonczi Dávid szerint ők a hétköznapi hősök.

Losonczi Dávid lelkileg is egyenesbe került. A 87 kilogrammos kötöttfogású világbajnok birkózónknak fel kellett dolgoznia azt, hogy a párizsi játékokon „csak” ötödik lett. Volt ideje erre, egyben egy térdműtéten is átesett, így a rehabilitációját tölti, és már elkezdte az edzéseket.

Losonczi Dávid hétköznapi hősöknek segített az olimpiai jutalma szétosztásával
Losonczi Dávid hétköznapi hősöknek segített az olimpiai jutalma szétosztásával / Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Losonczi sportemberi nagyságára akkor csodálkoztak rá sokan, amikor bejelentette: jótékony célra ajánlja föl a párizsi olimpiai szerepléséért kapott teljes pénzjutalmát. 

Mindennapi hősöket segített Losonczi

A 15,7 millió forintnyi összeget még ki is pótolta az Erzsébeti SMTK 24 éves birkózó klasszisa, így összesen 16 millióval segített három területen: az egészségügyben, rászorulóknak és állatmenhelynek. Mint mondta, nagyon jó és megható érzés volt meglátogatnia az általa "mindennapi hősöknek" nevezett támogatottjait.

– Igyekeztem olyan kapaszkodókat keresni, amelyek erőt adtak. 

Már az olimpián bejelentettem, hogy az ötkarikás jutalmamat teljes egészében jótékony célokra ajánlottam fel. Még egy kicsit ki is egészítettem, hogy legyen szép kerek szám, így végül 16 millió forintot osztottam szét rászorulóknak, és többek között ment állatmenhelynek is összeg.

A közelmúltban meg is látogattam azokat, akik részesültek a felajánlásomból, és ez jó érzéssel töltött el – mondta Losonczi, akinek a térdét megműtötték porcleválás miatt.

– Ennek most itt volt az ideje, innentől már fejben ráfordultam a jövő évi pozsonyi Európa-bajnokságra, pontosabban az arra való felkészülésre – tette hozzá a világbajnok.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek