Nemzetek Ligája

Szenzációs este, a magyar válogatott nagy élményt okozott Hollandia ellen

HWK

Létrehozva: 2024.10.11.

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken Hollandiát fogadta a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája élvonalának harmadik fordulójában.

A magyar válogatott szervezett védekezéssel operált a meccs első negyedórájában, amikor a hollandok nagy fölényben játszottak. Helyzetbe azonban nem kerültek, bezzeg a magyar csapat! A 17. percben kis híján gólt szereztünk: Szoboszlai laposan belőtt szögletét Sallai egyből kapura tűzte, a labda a kapufán csattant. A 32. percben már a kapufa sem mentette meg a hollandokat: Szoboszlai labdát szerzett a középpályán, Nagy Zsoltot indította a bal oldalon, aki meglódult, tökéletesen centerezett, és az érkező Sallai három méterről, jobb lábbal a kapuba bombázott (1-0).

Sallai Roland, Szoboszlai Dominik
Fotó: origo.hu/Csudai Sándor

A második félidőben a hollandok fokozták a nyomást, teljesen beszorították a magyar csapatot. A 79. percben Hollandia emberhátrányba került, Van Dijk buktatta Csobothot, a liverpooli védőnek már volt egy sárgája, így a másodikkal megkapta a pirosat. Ennek ellenére a vendégek négy perccel később egyenlítettek, Dumfries hét méterről Dibusz kapujába fejelt (1-1).

A hollandok gólja után a magyar csapat támadott, a győzelmet hajtotta. Több gól nem esett, a magyar válogatott a játékával és az 1-1-es döntetlennel nagy élményt okozott a szurkolóknak.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek