Irigykedés

Messiék miatt áll bál Amerikában, kiakadtak a riválisok

LM

Létrehozva: 2024.10.23. 09:00

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) eldöntötte, hogy a jövő évi klubvilágbajnokságra az utolsó előtti kiadó helyet az Inter Miaminak adja oda. Lionel Messiék ezzel a világ legjobbjai ellen játszhatnak, az amerikai riválisok azonban nehezményezik a kiválasztást.

Az Inter Miami ebben a szezonban nagyszerű formát mutat. Tavaly be sem jutott az Észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) rájátszásába, idén viszont az első helyen ment tovább az egyenes kieséses szakaszba. Emellett október elején elhódította a Supporters' Shieldet, a fináléban Lionel Messi két gólt szerzett. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által jövőre rendezett klubvilágbajnokságon már csak két hely volt kiadó, a FIFA úgy döntött, hogy az egyik szabad kvótát az Inter Miaminak adja. Ez azonban nem nyerte el mindenki tetszését.

Lionel Messi
Lionel Messiék miatt kiakadtak az amerikai riválisok Fotó: AFP

Messi jövőre klubszinten újra a világ legjobbjaival találkozhat, és könnyen elképzelhető, hogy a Real Madriddal is farkasszemet nézhet. Az Inter Miami amerikai riválisait azonban pont ezt nehezményezik, szerintük a FIFA csupán a marketingértéke miatt adott kvótát a rózsaszín mezes együttesnek - írja a The Sun.

Messiéket súlyos vád érte

Az MLS tanácsa ugyan többször egyeztetett a FIFA képviselőivel, ám a kvalifikációs szabályról (a Supporters’ Shield győztese juthat ki) egy nappal azután döntöttek, miután Messiék megnyerték a tornát. A MLS többi alakulat azt állítja, hogy az Inter Miami különleges bánásmódban részesül a szövetségtől, hiszen Messi mellett több világsztár (Luís Suárez, Jordi Alba, Sergio Busquets) is David Beckhaméknék futballozik, ez pedig rengeteg nézőt hoz a bajnokságnak.

A 37 éves argentin zsenit a kritikák szemmel láthatóan nem érdeklik, az alapszakaszban 19 bajnokin  20 gólt és 10 gólpasszt jegyzett, és továbbra is nagyszerű formában játszik.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek