Betegség

„Szégyelltem a gyerekeimmel lenni" - depresszióval küzdött az Eb előtt a spanyolok sztárja

HWK

Létrehozva: 2024.10.11. 12:00

Alvaro Morata élete egyik legnehezebb időszakát élte át a nyári labdarúgó Európa-bajnokság előtt. A spanyol futballista depresszióval küzdött.

Nyíltan beszélt mentális problémáiról Alvaro Morata. A spanyol válogatottal nyáron Európa-bajnoki címet nyert csatár a Herrera en COPE-nak adott interjúban elárulta, az Eb előtt az utcára sem akart kimenni, súlyos depresszióval küzdött.

Morata
Morata és a családja nehéz időszakon ment keresztül Fotó: Jean Catuffe

"Amikor igazán nehéz időszakokat élsz át, depresszióval, pánikrohamokkal küzdesz, akkor nem számít, milyen munkát végzel, milyen élethelyzetben vagy. Van benned egy másik ember, aki ellen minden nap küzdened kell. Számomra Spanyolország elhagyása volt a legjobb megoldás, mert nagyon rosszul éreztem magam. Azt hittem, nem leszek képes felvenni a cipőmet és újra pályára lépni. De hála sok embernek, Simeonénak, Kokénak, Miguel Ángel Gilnek, a pszichiáteremnek, az edzőmnek, sikerült átvészelnem ezt az időszakot" - idézte a spanyol futballistát a Marca.

Morata azt is bevallotta, hogy az Eb-szereplése is veszélybe került.

"Három hónappal az Európa-bajnokság előtt azon tűnődtem, hogy képes leszek-e még meccset játszani. Nem tudtam, mi történik velem. Abban a pillanatban rájössz, hogy amit a legjobban szeretsz a világon, azt utálod a legjobban. Ez furcsa, és bonyolult érzés. Szégyelltem az utcára menni, a gyerekeimmel lenni. Minden alkalommal, amikor elmentem velük, mindig történt valami furcsaság. A végén már vásárolni sem akartak velem jönni, nem tudtam úgy velük lenni, ahogy egy normális apa a gyerekeivel szokott. Egy vicc voltam, olyan vicc, amin a melletted ülő nevetni tudott."

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek