Kupanap

Örömünnep a Groupamában, a Fradi kitett magáért az EL-ben

HWK

Létrehozva: 2024.10.24. 20:42

Módosítva: 2024.10.24. 20:47

A Ferencváros a francia Nice-t fogadta a Groupama Arénában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 3. fordulójában.

A Ferencváros gyorsan megszerezte a vezetést francia riválisa ellen. A 15. percben Rommens balról ívelt szabadrúgást a kapu elé, a túl oldalon érkező Cissé fejesébe Bombito beleért, és róla a saját kapujába perdült a labda. A gól után a zöld-fehérek fölényben maradtak, többet kezdeményeztek, de újabb gólt nem sikerült szerezni az első félidőben.

Ferencváros
Fotó: Vasvári Tamás

A 70. percben közel járt a második gólhoz a Fradi, Traoré tört kapura jobbról, a hosszú sarkot vette célba, Varga Barnabás bevetődve próbálta a kapuba terelni a labdát, ami végül centikkel mellé gurult. A 84. percben Rosario piros lapot kapott, miután buktatta Saldanhát, aki egyedül tört volna kapura, a Fradi emberelőnyben fejezte be a mérkőzést. A zöld-fehér drukkerek az utolsó öt percben nagy erőt adtak a csapatnak a szurkolással, és végül örömünnep lett a vége, mert a csapat megőrizte előnyét, és 1-0-ra győzött. 

A Ferencváros két vereséget követően először nyert meccset az Európa-liga csoportkörében. Az FTC legközelebb november 7-én a Dinamo Kijev ellen lép pályára az Európa-ligában, a meccset semleges helyszínen, Hamburgban játsszák.

Dübörög az EL!

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek