MÁRMINT MICK

Schumacher bizakodhat, új reménysugár csillant föl

MM

Létrehozva: 2024.10.26. 19:30

Valtteri Bottas szavaiba kapaszkodhat az F1-legenda fia. Mick Schumacherrel akár helyet is cserélhet a finn pilóta.

Továbbra is sokat ér a Schumacher név: a német sportsajtó jóformán többet foglalkozik a Haas csapatnál anno csúnyán felsült, és harmadik éve új pilótaállást (pontosabban -ülést) kereső Mick Schumacherrel, mint annak idején a hét világbajnoki címet nyert édesapja sikereivel. A csaknem végzetes síbalesete után lassan már 11 éve ápolásra szoruló, és a nyilvánosságtól teljesen elzárt Michael Schumacher 25 éves fia előtt Valtteri Bottas meglepő húzása nyithatja meg az utat újra a Forma-1 felé.

Mick Schumacher 2022 óta várja, hogy visszahívják pilótaként az F1-be
Mick Schumacher 2022 óta várja, hogy visszahívják pilótaként az F1-be / Fotó: NurPhoto via AFP

A "kis Schuminak" az Audi gyárral szövetkező Sauber istálló jelenti az utolsó lehetőséget, hogy a Mercedes teszt- és tartalékpilótájából újra teljes jogú F1-versenyzőnek mondhassa magát. 

Mick Schumacher helyet cserélhet Bottasszal?

A svájci székhelyű csapatnál egyelőre csak az biztos, hogy jövőre Nico Hülkenbergé lesz az egyik autó. A másik a szintén rutinos Bottasé lehet – hetekkel ezelőtt már mindenki kész tényként kezelte a finn szerződéshosszabbítását –, csakhogy neki egyre kevésbé tetszik Mattia Binotto csapatfőnök késlekedése. A korábbi Ferrari-vezér húzza az időt, és több fiatal tehetség (köztük egykori extraklasszis versenyzőjének fia, Mick Schumacher) esetleges szerződtetésének lebegtetésével gyakorol nyomást Bottasra. Utóbbit sem kell félteni, bedobta, hogy akár a Mercedeshez is visszatérhet.

– Egyértelműen ez is egy opció, amit megfontolok. Mivel még semmit sem írtam alá, és már október van, meg kell vizsgálnom minden alternatívát, beleértve azt is, hogy visszatérjek a Mercedes családjához. De vannak más lehetőségek is, például visszatérni a prioritásomhoz, hogy továbbra is versenyző maradjaknyilatkozta Bottas a vasárnapi (21:00, tv: M4 Sport) Mexikóvárosi Nagydíj előtt.

Bottas 2017-től 2021-ig versenyzett ott Lewis Hamilton csapattársaként, kétszer is másodikként zárva a világbajnoki sorozatot. Jövőre George Russell váltja a Ferrarihoz távozó Hamiltont, és az újonc Kimi Antonelli lesz a másik versenyző. A finn tehát csak a Mercedes teszt- és tartalékpilótája lehetne – éppen Mick Schumachert váltva, aki elfoglalhatja az ő helyét a Saubernél?

Mick Schumacher nem volt meggyőző a Haasnál

Michael Schumacher fia 2021-es és 2022-es szezonban a Haas F1-versenyzője volt. Újoncként a 19. helyen végzett az első éve végén (rajta kívül csak ketten nem szereztek pontot); a legjobb helyezését a Magyar Nagydíjon érte el, a 12. helyen ért célba a Hungaroringen. A második évében megtört a jég (Silverstone-ban a 8., az Osztrák Nagydíjon a 6. lett, és összesítésben 12 ponttal a 16. helyen zárt), de többször az autóját is ripityára törte, így nem hosszabbították meg a szerződését.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek