Betegség

„Akkora, mint egy grépfrút” – Rémisztő betegséggel került kórházba Serena Williams

LL

Létrehozva: 2024.10.17.

Május óta bajlódott a nyakában talált csomóval. Nem használt semmilyen kezelés, kés alá kllett feküdnie Serena Williamsnek.

Óriási ciszta nőtt Serena Williams nyakában, ezért meg kellett operálni az egyéniben 23-szoros Grand Slam-bajnok teniszlegendát. A 43 éves amerikai sztár a kórházból jelentkezett, és egy videón mutatta meg a sebhelyet.

Serena Williams megrémült, amikor kitapintotta a csomót a nyakában
Serena Williams megrémült, amikor kitapintotta a csomót a nyakában          Fotó: AFP

Grépfrút méretű cisztát távolítottak el a 2022-ben visszavonult Serena Williams nyakából. Mint mondta, megdöbbent, amikor májusban először kitapintotta a csomót a nyakán. Egy MRI-vizsgálat kiderítette, hogy nem rosszindulatú daganatról van szó, ezért nem is feküdt azonnal kés alá. Időközben a ciszta azonban egyre csak nőtt a nyakán, már grépfrút méretűre duzzadt, így elkerülhetetlenné vált a műtét – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

@serena Back in May I found a lump showing on my neck. I immediately went to the doc got a mri and was told I have a brachial cyst. Have you ever heard of that? They said I don’t need to get it removed if I don’t want. So I did not get it but it kept growing. I decided to get more test and 3 test and one biopsy later everything is still negative but doctors advised I get it removed asap because it was the size of a small grapefruit and it could get infected or worse leak. So this is me removing it. I am feelimg so grateful, and fortunate everything worked out, and most of all I’m healthy. I still made it to American doll with Olympia as promised. And yes all is ok. 🙏🏿🙏🏿 #fyp #foryourpage #serenawilliams #mom ♬ original sound - Serenawilliams

Még mindig lábadozom, de javul a helyzet, az egészségem az első 

– fogalmazott Serena Williams a TikTok-videójában. – Megdöbbentem, amikor felfedeztem a csomót. Több vizsgálaton is átestem, de mindegyik negatív lett. Végül meg kellett műteni, mert a csomó grépfrút méretűre nőtt. Fájt, amikor eltávolították, de végül minden jól alakult.

A kétgyermekes édesanya minden idők egyik legjobb női teniszjátékosa, aki legutóbb a 2022-es US Openen indult, majd befejezte a pályafutását.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek