Suhajda Szilárd

"A világon a legjobban Titeket szeretlek" - könnyezve búcsúzott családjától Suhajda Szilárd

Bors

Létrehozva: 2024.10.07. 06:00

Megrázó dokumentumfilmet vetítettek a 2023-ban elhunyt hegymászóról. Suhajda Szilárd drámájáról vallott felesége, édesapja, és a sportoló barátai is megszólaltak.

"Minek ment oda" - ezzel a címmel vetített dokumentumfilmet Suhajda Szilárdról vasárnap este a Spektrum Tv. A 2023-ban elhunyt hegymászóról készített egyórás filmben Suhajda Szilárd szerettei, felesége, édesapja, testvére és barátai szólaltak meg. Több videófelvételen láthattuk Suhajdát is, s hallhattuk egyik utolsó üzenetét, melyet szeretteinek küldött a csúcstámadás előtt.

Suhajda Szilárd
Suhajda Szilárd 41 éves korában hunyt el Fotó: Facebook

Tavaly májusban egy egész ország szurkolt a Mount Everestet meghódítani igyekvő hegymászónak. Suhajda Szilárd oxigénpalack nélkül elindult a csúcsra. Napokig nem lehetett hallani róla, a feltételezések szerint betegen készült a Himalájára. Május 26-én jelentették be, abbahagyják a keresést, Suhajda Szilárot halottá nyilvánították, holttestét sosem találták meg.

A filmben látható volt Suhajda egyik utolsó üzenete, melyet a csúcstámadás előtt, könnyes szemmel mondott feleségének, Tímeának és fiuknak, Somának.

Tudom,hogy már elköszöntünk, de szeretném elmondani, hogy a világon legjobban Titeket szeretlek. Életem szerelme, Timi, és drága kisfiam Soma. Nagyon magasra fogok menni, de aztán nagyon sietek hozzátok haza. Nagyon hiányoztok, nagyon sokat jelent, hogy bíztok bennem. Minden célom, hogy ott legyek veletek, otthon

- mondta Suhajda, aki a csúcstámadás előtt napokkal szülinapos édesapját köszöntötte énekelve a havas lejtőkök, sziklákon.

A dokumentumfilm egyik főszereplője Legindi Tímea, Suhajda Szilárd feleségeg, aki az utolsó beszélgetésükről ezt mondta.

Négyszer rákérdeztem, biztos-e abban, hogy visszatér. Azt mondta, hogy igen

- mondta az özvegy, aki a tragédia óta is rengeteget sportol. Fut és hegyet mászik, ilyenkor édesanyja vigyáz a kisfiára.

"Amikor fúj a szél, akkor eszembe jut mindig Szilárd. A futást a mindennapjaimba visszavezettem. Kicsit olyan, mintha fájdalomcsillapítót vennék be"

- mondta Tímea, aki hozzátette, Szilárdnak a legfőbb célja az volt, hogy hazatérjen szerettihez. 

Suhajda Szilárd és felesége, Legindi Tímea

Suhajda Szilárd számára a hazatérés volt a legjobb

A hazatérésről maga a hegymászó is beszélt egy archív felvételen. A K2 megmászása után azt mondta, semmihez nem hasonlítható érzés amikor hazatér a repülőtéren, s kilép szeretteihez. 

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek