SZALAH

Szoboszlai testközelből látta, hihetetlen dolog történt a Liverpool meccsén

LL

Létrehozva: 2024.10.28. 15:00

A Nagy Hatos tagjai ellen él igazán a Liverpool sztárja. Mohamed Szalah igazi rangadóspecialista, ezt bánta az Arsenal is.

Őrület, amit Mohamed Szalah művelt, legutóbb vasárnap, az Arsenal ellen. A londoniak 2-1-es vezetésénél becserélt Szoboszlai Dominik, Kosztasz Cimikasz, Luis Díaz trióval nagyot változott a játék képe, és a nyomasztó fölénybe került Liverpool végül az egyiptomi támadó góljával egyenlített (2-2) az angol Premier League 9. fordulójának rangadóján. 

Szoboszlai (balra) egyiptomi csapattársa, Szalah még ebben a szezonban rekorderré léphet elő
Szoboszlai (balra) egyiptomi csapattársa, Szalah még ebben a szezonban rekorderré léphet elő        Fotó: Nikki Dyer - LFC

Szalah szinte mentrendszerűen termeli a gólokat, gólpasszokat a szigetországi csúcsmeccseken. 

Az úgynevezett Big Six (Nagy Hatos) csapatai – a Liverpool mellett az Arsenal, a Chelsea és a Manchester United alkotta "Nagy Négyeshez" idővel csatlakozott a Tottenham és a Manchester City – ellen eddig 82-szer játszott, és 20 gólpassz mellett már az 57. gólját lőtte a Transfermarkt adatai szerint.

Szalah lehagyta Rooneyt és üldözi Shearert

A 32 éves szélsőnél többször – 83 meccsen 60-szor – csak Alan Shearer talált be a legnagyobb angliai rangadókon. Vagyis Szalahnak minden esélye megvan arra, hogy újabb négy góllal még ebben a szezonban abszolút csúcstartóvá lépjen elő az 1992-ben megalapított Premier League történetében (a Liverpool legközelebb december 1-jén, a bajnoki címvédő Manchester Cityt fogadja a hatok közül). 

Ami a gólpasszokat illeti, Szalah 20-szal "csak" 12. a Ryan Giggs (55 assziszt 140 meccsen) vezette listán. Ha viszont azt nézzük, hogy a gólok és gólpasszok számát összeadva, összesen hány találatban vállalt főszerepet – 82 Big Six-meccsen 77-szer –, akkor éppen az Arsenal elleni meccsen hagyta le Wayne Rooneyt (76), és már csak Giggs (80) és Shearer (88) van előtte.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek