Válogatott

"Hozott egy rossz döntést" - Szoboszlai Dominik bakijáról beszélt a magyar válogatott játékos

SK

Létrehozva: 2024.10.12. 06:15

Módosítva: 2024.10.12. 06:43

Dibusz Dénes ismét remekül védett a magyar válogatottban. A hollandok ellen volt egy félreértés, ekkor Szoboszlai Dominik elkövetett egy hibát. Erről is beszélt a Fradi kapusa.

Óriási meccsen játszott 1-1-s döntetlent a magyar fociválogatott Hollandia ellen a Nemzetek Ligájában. A meccsen a Gulácsi Péter helyére beugró Dibusz Dénes remekül helytállt a kapuban, a 83. percben nem tehetett az egyenlítő gólról. Sőt, az első félidőben, a hollandok közvetett szabadrúgásánál óriásit mentett. Az eset előtt Dibusz és Szoboszlai Dominik nem értették meg egymást, ebből lett a baj. A hollandok 11 méterről lőhettek, miközben 11 magyar igyekezett menteni a gólvonalon. 

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik és Dibusz a kapu előtti tömegjelentben Fotó: Origo

Dibusz Dénes a meccs után arról beszélt, Szoboszlaival kitaláltak egy új figurát. Kirúgásnál a csapatkapitány lőtte el a labdát, ebből először helyzetünk is lett. A második probálkozásnál nem értették meg egymást a fiúk, ebből lett a hollandok szabadrúgása.

Szoboszlai Dominik rosszul döntött

A kapus elárulta, Szoboszlai azt hihette, hogy ő már megjátszotta a labdát.

Kérdeztem tőle, hogy mi legyen. Megbeszéltük, hogy ugyanaz, mint az előző esetnél. Én leraktam a labdát, hogy rúghasson. Ő sajnos hozott egy rossz döntést, megtolta magának, ezt vette észre a bíró

- mesélte a meccs után a Ferencváros kapusa, aki a szabadrúgást a nagy tömegben meg tudta fogni. Összességében nagyon elégedett volt a teljesítménnyel.

- Ahogy az 5-0-s vereséggel kezdtük ezt a sorozatot Németországban, pozitívum, hogy ennyire összeszedtük magunkat. Mindenki nagyon rendben volt, mindenki beletette, amit tudott. Fegyelmezetten, zártan, koncentráltan védekeztünk, sajnos egy pillanatban több területet hagytunk neki

- mondta a játékos.

Folytatás hétfőn Bosznia ellen, ott derülhet ki, mire jó a mostani egy pont.

A legfontosabb, hogy Boszniában is ugyanezt a stabilt játékot hozzuk. Ne gondoljuk, hogy a bosnyákokat kisujjból megverjük, ugyanolyan nehéz lesz az a meccs, mint ez volt. A döntetlennel is lehet esélyünk a harmadik helyre, de szeretnénk megnyerni azt a találkozót.

A Bosznia-Magyarország meccset hétfőn 20.45-től rendezik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek