Heroikus

Szoboszlai katartikus öröme, alaposan kibabrált az új szupersztárral

LM

Létrehozva: 2024.10.21. 06:15

A Liverpool küzdelmes összecsapáson 2-1-re legyőzte a Chelsea-t az angol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának rangadóján. Szoboszlai Dominik végigjátszotta a találkozót és óriási blokkjával szinte biztosan góltól mentette meg a csapatát.

A Liverpool Mohamed Szalah góljával büntetőből szerezte meg a vezetést a Chelsea ellen az angol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának záróösszecsapásán. A londoni együttes a második félidő legelején Nicolas Jackson révén egyenlített, ám nem sokkal később Curtis Jones góljával már újra a vörös mezes alakulat volt előnyben. Újabb Chelsea találat már nem született, ebben pedig Szoboszlai Dominiknak is óriási szerepe volt.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik (pirosban) óriásit küzdött a Chelsea ellen Fotó: AFP

A középpályás nagyszerű hetet zárt. Hétfőn még a magyar válogatott színeiben duplázott Bosznia-Hercegovina ellen a Nemzetek Ligájában, szerdán pedig megkérte szerelme, Buzsik Borka kezét. Vasárnap újfent a kezdőcsapatban kapott helyet a Liverpoolban és végigjátszotta az összecsapást. Az első félidőben Cody Gakpo nagyszerű labdája után ziccerbe került, lövése közben azonban megcsúszott, így Robert Sánchez könnyen védeni tudott.

Szoboszlai óriásit mentett

A mezőnymunkája újfent kiemelkedett a mezőnyben, Moisés Caicedo és Roméo Lavia viszont összességében jól szűrte meg a támadásait. Szoboszlainak a második játékrészben azonban volt egy óriási mentése: egy tetszetős Chelsea támadás után az új angol csillag, Cole Palmer elé került a labda, aki az ügyesebbik lábával a hosszú alsót vette célba, Szoboszlai azonban az utolsó pillanatban odaért és blokkolni tudta a kísérletet. Ha nincs az önfeláldozó mentése, a Chelsea vélhetően egyenlített volna ebből a helyzetből. A magyar futballista a blokkja után katartikusan ünnepelt, társaitól pedig begyűjtötte a gratulációkat. Szoboszlai végül 6,6-os értékelést kapott a Sofascore-tól, ami átlagos liverpooli teljesítménynek felelt meg az összecsapáson.

A Liverpool legközelebb október 23-án, szerdán este az RB Leipzig ellen lép pályára a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában. Hétvégén, október 27-én, vasárnap újabb rangadó vár rá, az angol együttes a bajnoki címre pályázó Arsenal otthonába utazik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek