Gyász

Szörnyű tragédiával indul a reggel: váratlanul véget ért a fiatal sportoló élete

N.T.

Létrehozva: 2024.10.12. 06:45

A közkedvelt sportoló halálhírét klubja jelentette be.

A kiváló sportoló még 30 éves sem volt. 

gyertya, gyász, tragédia, halál
Fotó: @Pexels

28 éves korában elhunyt Robbie Fitzgibbon, az egykori brit nemzetközi középtávfutó. Fitzgibbon halálát klubja, a Brighton Phoenix jelentette be péntek este. A sportoló junior szinten kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és a 2017-es londoni jubileumi játékokon 1500 méteren a 13. helyen végzett. Azon a nyáron Nijmegenben 3:36:97 perces egyéni csúcsot is futott ebben a számban.

2019-ben a glasgow-i fedett pályás Európa-bajnokságon szerepelt, mielőtt súlyos sérülést szenvedett volna. Az év elején elárulta, hogy 2022-ben súlyos mentális betegséget, pszichózist diagnosztizáltak nála, amikor elkezdett edzeni a jövő évi Brighton Marathonra.

Mély szomorúsággal jelentjük be, hogy elhunyt egyik legbecsesebb sportolónk, Robbie Fitzgibbon

– olvasható a Brighton Phoenix igazgatótanácsának közleményében, amelyet Mike Townley klubelnök és Josh Guilmant alelnök írt.

Sokak barátja, és motiváció forrása mindazoknak, akik abban a kiváltságban részesültek, hogy ismerhették őt. Bár Robbie többé nem fut majd mellettünk, nem osztja meg a történeteit, és nem derít minket jobb kedvre humorával és kedvességével, jelenléte továbbra is érezhető lesz mindenben, amit klubként csinálunk

– tették hozzá a Mirror szerint. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek