Egy belvárosi büfében készül több olyan íncsiklandó étel, melyek közül a marhahúsos hamburger Csipes Tamara kétszeres olimpiai bajnok kajakosunk kedvence.
Forrás: MTI
A tokiói olimpián arany- és ezüstérmet szerzett kajakkirálynő, Csipes Tamara kiemelte, öccse, a büfé vezetője, Barnabás olyannyira remek szakács, hogy ha látogatást tesz nála a kislányával, Olíviával, alig tudnak válogatni az ínyencségek között.
Naponta számos éhes vendéget szolgálok ki munkatársaimmal, és látogatottságom – erre büszke vagyok! – a vírus miatt sem csökkent
– nyilatkozta Csipes Barnabás, aki kilencéves korától nővére társaságában kezdett kajakozni, ám öt év múltán már inkább a vendéglátóipar felé fordult a figyelme. – Persze a sportág iránti szeretetem máig él, elvégre olimpiai aranyérmes édesapám, Csipes Ferenc versenyzőként klasszisnak számított, manapság pedig a világ legjobb edzője.
Nem beszélve Tamiról, tette hozzá Barnabás, akit tokiói remeklését követően az eddigieknél is többre tart.
Ha a tokiói egyes viadal távja 520 és nem 500 méter, legyőzi az új-zélandi Lisa Carringtont
- állítja Barna. - Amit pedig a négyessel végrehajtottak, az csodálatos. Számomra meglepő és örömteli, hogy Tamara korábban a hosszabb távokon bizonyított, és íme, pár éve új arcát mutatja.
Csipes Barnabás 2018-tól vált elismert vendéglátóssá és szakáccsá, akkor nyitotta meg a Vaslapot.
Tami gyakran betér hozzám a kislányával Olíviával, továbbá édesanyám, Andrea is meglátogat. Neki azt köszönöm, hogy gyermekkoromban ott lehetettem mellette a konyhában, és sok mindent ellestem tőle.
A büfét még Dél-Koreából is látogatják, konyhájáról afféle turista szájhagyomány útján terjednek a jó hírek. Szó mi szó, a medvehagymás majonéz, a szójaszósszal pirított gomba, sajttal tálalt grillezett vöröshagyma marhahússal, és a harcsa-burger legalább annyira unikum, mint amennyire fenséges.