Test és lélek

Ehető virágok: csokorban szépek, megfőzve finomak

Létrehozva: 2008.08.15.

Virágokból pazar csemegéket lehet készíteni – elég csupán a rakott karfiolra vagy a brokkoli krémlevesre gondolnunk. Ám ma még keveseknek jutna eszébe, hogy a rózsából ne bokrétát kössenek, hanem feltálalják. Pedig az eddig csak dísznövényként ismert virágok némelyike nem csak hogy finom, de egészséges is.

Csak megfontoltan!
Allergiásoknak, szénanáthásoknak nem csak a virágpor okoz kellemetlen tüneteket, hanem a növény elfogyasztása is – számukra ezért kerülendő a virágevés. Nem szabad továbbá fogyasztani virágüzletből származó növényt, illetve olyat, amelyik út mellett termett. Előbbieket ugyanis általában vegyszerrel kezelik, míg utóbbiakon a szálló füstköd ül meg.




A legnépszerűbb fajták






Bors
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek