Test és lélek

Ezektől az ételektől öregszik nagyon

b

Létrehozva: 2015.10.20.

Bizonyos élelmiszerek felgyorsíthatják az öregedést. Lássuk a listát, mi az, amit érdemes elkerülnünk!

Az öregedés elleni harcban arc­ápolót, szemránckrémet és egyéb, mindentudó kenceficéket megvásárolunk, miközben a legfontosabbról megfeledkezünk: a helyes táplálkozásról. Nézzük át, mi az, amit mindenképpen kerüljünk el!

Zöld só

Petrezselyem, zeller, csalán, lestyán, bazsalikom, snidling, majoránna és tengeri só egyenlő arányú darált keverékéből készül.

Igaz, hogy a szervezetünknek szüksége van a sóra, ám csak az ésszerűség határán belül. A túlzott sófogyasztás káros az egészségre, rosszat tesz az anyagcserénknek, gyorsítja a test öregedését, pusztítja a sejtszöveteket, és a bőr feszességét is gyengíti. Só helyett használhatunk úgynevezett zöld sót, amit házilag is elkészíthetünk.

Zsírok

A vaj, olaj, zsír és minden egyéb magas zsírtartalmú étel – sütemények, chips, hamburger és a többi – gyakran tartalmaz hidrogénezett zsírokat és szabad gyököket, amelyek gyorsítják a sejtpusztulást, faggyút termelnek, és siettetik a bőr öregedését. Zsírban sütés helyett főzzünk, pároljunk, vagy fogyasszunk nyers ételeket!

Cukor

Ahogyan a sót, a cukrot is mértékkel fogyasszuk! A túl sok cukor megemeli a vércukorszintet, a szervezet által ilyenkor termelt inzulin pedig szintén felgyorsítja az öregedést. Édességek helyett fogyasszunk minél több gyümölcsöt, ami kielégíti az édességigényünket, miközben egészséges. A kávénkat-teánkat pedig ízesítsük valódi mézzel!

Kávé

A túlzott kávéfogyasztás megemeli a vérnyomást, szapora szívverést okoz, mindez pedig csökkenti a várható élettartamot. A sok kávé növeli a kortizol (stresszhormon) szintjét, álmatlanságot okoz, és kiszárítja a testet. Kávé helyett fogyasszunk inkább teát, és sportolással enyhítsünk a stresszen!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek