Talán nem minden úgy készül, ahogy nagymamánk konyhájában, az alapanyagok miatt mégis visszaad valamit a régi, házias ízekből – csak gyorsabban az asztalra kerül.
Rebarbarás süti pisztáciával
Hozzávalók: 200 g liszt • 150 g cukor • 100 g mandulaliszt • 1 csomag sütőpor • 4 egész tojás • 8 evőkanál olívaolaj • 10 evőkanál tej • 250 gramm rebarbara (megmosva, leszárítva) • 50 g darált pisztácia a tetejére
1 adag tápanyagtartalma: 256,4 kcal; 8,2 g fehérje; 11,9 g zsír; 27,6 g szénhidrát
Dietetikus tanácsa: Cukorbetegek és fogyókúrázók teljes kiőrlésű liszttel és xilittel⁄eritrittel; lisztérzékenyek gluténmentes liszttel; tejcukorérzékenyek laktózmentes⁄növényi tejjel fogyasszák! Fogyókúrázók alkalmanként maximum egy darabot egyenek!
Elkészítés:
1. A hozzávalókat összekeverjük és egy olajozott, lisztezett tepsibe öntjük.
2. A feldarabolt rebarbarát a tetejére szórjuk, és darált pisztáciával meghintjük.
3. 3 percig előmelegített sütőben 220 fokon, majd további 20 percig 180 fokon sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
A keddi Bors ismét Gasztro Magazin melléklettel jelenik meg!