Test és lélek

Húsvéti torta, amit az egész rokonság emlegetni fog!

Bors

Létrehozva: 2018.03.29.

Március 20-án megjelent Gasztro magazin mellékletünk olvasói már találkozhattak ezzel a szerkesztőségünkben nagy népszerűségnek örvendő szendvicstortarecepttel, de most úgy döntöttünk, hogy az ünnepek alkalmából itt is közzétesszük. Kellemes húsvétot kívánunk!

Hozzávalók:

  • 1 kg kerek fehér kenyér 
  • 250 g krémsajt
  • 150 g füstölt lazac 
  • 3 fôtt tojás 
  • 150 g uborka 
  • 150 g koktélparadicsom 
  • 3 db hónapos retek (kb. 90 g)
  •  50 g snidling

Elkészítés:

  1. A kenyér héját levágjuk, a tésztát pedig tortaszerûen lapokra szeleteljük.
  2. A krémsajt felét félretesszük a bevonathoz, a másikat összekeverjük a darabokra vágott fôtt tojással és turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítjük.
  3. Megtöltjük a tortát: minden lapot megkenünk a tojásos sajtkrémmel. Felváltva töltsük bele a lazacszeleteket és a vékonyra vágott uborkát.
  4. Kívül vonjuk be sajtkrémmel. A tetejére halmozzunk félbevágott koktélparadicsomot és vékonyra szelt retket, az oldalára körben ragasszunk
    snidlingszálakat. 
  5. A tetejére díszítésképpen szórhatunk még apróra vágott snidlinget vagy bazsalikomleveleket.

1 adag tápanyagtartalma:
322,1 kcal; 12,6 g fehérje; 9,6 g zsír; 45,6 g szénhidrát

Dietetikus tanácsa:
Cukorbetegek: teljes kiôrlésû kenyérrel, a fogyasztható szénhidrátmenynyiség
függvényében; 

lisztérzékenyek: gluténmentes kenyérrel; 

tejcukorérzékenyek  laktózmentes vajkrémmel készítsék.

Tesztett a recept? 04.03-án megjelenő magazin mellékletünkben még több izgalmas recepttel és konyhai praktikával találkozhat!

A Gasztro magazint keresse két hetente a keddi Borsban!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek