Test és lélek

Gasztro Magazin: Almatorta

Bors

Létrehozva: 2019.01.21.

Ezek a finomságok nem érnének el helyezést karácsonyisüti-szépségversenyen, de gyorsan elkészíthetők, és nagy örömöt okoznak a hideg téli estéken.

Almatorta pisztáciával és aszalt sárgabarackkal

Hozzávalók 12 szelethez:
• 250 g alma
• 100 g aszalt sárgabarack
• 250 g tk. liszt
• 50 g darált dió
• 250 g barna cukor
• 250 g vaj
• 4 tojás
• fél cs. sütőpor
• 1 kk. őrölt szegfűszeg

A forma kikenéséhez: vaj, liszt

A tetejére: 40 g sárgabarackdzsem, 20 g darált pisztácia

1 szelet tápanyagtartalma: 392,8 kcal; 5,9 g fehérje; 19,7 g zsír; 46,4 g szénhidrát

Gasztro Magazin kéthetente kedden a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:
1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és félbevágjuk, majd 1 mm vastagon bevagdossuk.
2. A cukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a dióval, a sütőporral és a szegfűszeggel összekevert lisztet.
3. A feldarabolt aszalt sárgabarackot a tésztához keverjük.
4. Az előkészített sütőformába simítjuk a tésztát, és a tetejére rendezzük
az almákat.
5. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
6. A sütőből kivéve még forrón átkenjük a tetejét a baracklekvárral és beszórjuka pisztáciával.

További receptekért keresse a Gasztro Magazint.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek