Mindjárt más a helyzet, ha kicsit olaszosra vesszük a formát!
A töltött paprikát sokan kedvelik, sokan egyenesen ki nem állhatják, de egy biztos: mindenki érzi már a szájában az ízét, ahogy szóba kerül. Legyen imádat vagy utálat tárgya, most egy „olaszos” csavarral igazi ételkülönlegesség alakult a hagyományos receptből.
Hozzávalók (4 főre):
4 db kaliforniai paprika (lehetőleg különböző színűek) * 1 db vöröshagyma * 4 gerezd fokhagyma * 225 g darált marhahús * 225 g kolbász * 1 tk só * 1 tk bors * 795 g darabolt paradicsom * 795 g paradicsomszósz * 425 g ricotta * 110 g parmezán * 20 g friss bazsalikom * 1 tojás * 4 lap lasagne tészta * 100 g mozzarella * 2 ek olaj
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Vágjuk le a paprikák tetejét és távolítsuk el a magokat. Tegyük a paprikákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süssük őket puhára körülbelül 20 percig.
3. Olajon pároljuk üvegesre a felaprított hagymát és a fokhagymát.
4. Adjuk hozzá a darálthúst, a kolbászt, majd sózzuk, borsozzuk. Főzzük addig, amíg a hús kifehéredik.
5. Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot és a szószt, 5-10 percig kevergessük.
6. Egy kisebb tálban keverjük össze a ricottát, a reszelt parmezánt, az aprított bazsalikomot és a tojást.
7. Vegyük ki a sütőből a paprikákat, öntsük ki belőle a felesleges folyadékot.
8. Vágjuk négy egyenlő részre a kifőzött tésztalapokat és tegyük félre.
9. Jöhet a rétegezés: két evőkanál szósz, egy réteg tészta, két evőkanál ricottás keverék, majd ismét egy tészta. Ismételjük, amíg meg nem telik a paprika. A tetejére szórjuk a reszelt mozzarellát.
10. A megpakolt paprikákat tegyük vissza az előmelegített 180 fokos sütőbe és süssük 20-25 percig, amíg a sajt aranybarnára pirul.
11. Tálalás előtt pihentessük a paprikákat 10 percig.