Test és lélek

Kincsek a fagyasztó mélyéről: meg fogsz lepődni, mennyi mindent csinálhatsz belőlük

Bors

Létrehozva: 2021.04.28.

Ne ijedj meg a fagyasztott borsó láttán, nemcsak a zúzódásokra használhatod!

Forrás: Pixabay

A tavaszi nagytakarítás részét képezheti a hűtő és a fagyasztó is: ilyenkor könnyen felderenghetnek a régi – akár kellemetlen – emlékek, amelyekkel a legtöbb esetben nem tudunk mit kezdeni.

Egy kutatás szerint az emberek 17%-a tartott már ételt akár egy évtizedig is a fagyasztójában.

Most, hogy a karanténidőszak már egy ideje tart, nem csoda, hogy a fagyasztónk kezd megtelni, ezért most hoztunk néhány szuper receptet, amiknek köszönhetően nemcsak a fagyasztó lélegezhet fel, de költségkímélő lakomákat is csaphatunk.

Fagyasztott borsó

A fagyasztó legnépszerűbb tagját bátran felhasználhatjuk a reggeli omletthez, tésztákhoz, rizottókhoz, és akár pürésítve leveshez is. Van azonban egy fogás, amihez a konyhában garantáltan minden összetevő megtalálható a borsó mellé.

Borsópörkölt

Hozzávalók: 2 fej hagyma * olaj * só * bors * piros paprika * fél kiló zöldborsó * tejföl

Elkészítés: A hagymákat apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, hogy jobban összeessen. Piros paprikát szórunk rá, majd hozzáadjuk a (fagyasztott) borsót, ami még levet is enged, ezért csak kevés vízzel öntjük fel, hogy inkább szaftos maradjon, ne leveses. Kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. Ha ráncosodni kezd a borsó, már készen van. Nokedlivel, frissen főtt makarónival, spagettivel tálaljuk. Ízlés szerint tejföllel leöntve is fogyasztható.

Brokkoli

A brokkoli párolt köretként, krémlevesként vagy akár csőben sült verzióban is kiváló szolgálatot tesz, de most mutatunk egy különlegességet, ami nemcsak villámgyors, még elképesztően ízletes harapnivaló is.

Brokkolifánk

Hozzávalók: 300 g apróra vágott brokkoli * 75 g liszt * 1 aprított hagyma * 1 tk fűszerpaprika * 2 db tojás * 1 ek tej

Elkészítés: A brokkolit, a lisztet, a hagymát és a fűszerpaprikát összekeverjük, majd egy másik tálban kikeverjük a tojásokat a tejjel. A két részt összekeverjük, kanállal gombócokat formázunk, majd bőolajban kisütjük.

Spenót

A gyerekek legkevésbé sem kedvenc zöldségét nemcsak főzelékként készíthetjük el: néhány filléres összetevő hozzáadásával valódi ínyecséget alkothatunk.

Spenótos-tejszínes tészta

Hozzávalók: 450 g spenót * 250 g kagylótészta * 300 ml tejszín * 2 gerezd fokhagyma * parmezán reszelve

Elkészítés: Tegyük fel főni a spenótit, reszeljük hozzá a fokhagymát, közben főzzük ki a tésztát. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk, amíg be nem sűrűsödik, majd keverjük hozzá a kifőtt tésztát. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek