Pofonegyszerűek és fenségesek, ráadásul ebben a melegben is jól jönnek.
Nincs is jobb annál, mint amikor egy fülledt nyári délutánon eszünkbe jut, hogy a hűtőben csak ránk vár egy ínycsiklandó, lédús görögdinnye. Most hoztunk 3 pofonegyszerű receptet, amelyek szuper ötleteket adnak a nyár slágergyümölcsének izgalmas felhasználásához.
Hozzávalók: dinnye * lilahagyma * koktélparadicsom * fetasajt * mentalevél * olívaolaj * limelé * méz * só, bors
Elkészítés: Magozzuk ki, daraboljuk fel a dinnyét, felezzük el a paradicsomokat, vékonyan szeleteljük fel a lilahagymát. Tépkedjük rá a fetát, öntsünk hozzá két evőkanál limelevet, két evőkanál olívaolajat, és egy evőkanál mézet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Forgassuk össze, majd díszítsük aprított friss mentalevéllel.
Hozzávalók: dinnye * mozzarellagolyó * kígyóuborka * prosciutto * friss bazsalikom * balzsamecet
Elkészítés: Aprítsuk fel ízlés szerint a dinnyét, a kígyóuborkát és a sonkát, majd tetszőleges sorrendben húzzuk őket nyársra vagy fogpiszkálóra. Szórjuk meg aprított bazsalikomlevéllel és locsoljuk meg balzsamecettel.
Hozzávalók: dinnye * natúr joghurt * lime
Elkészítés: Magozzuk ki és daraboljuk fel a dinnyét úgy, hogy rudacskákat formázunk belőle. A joghurtot keverjük ki egy lime reszelt héjával és levével, mártogatósként fogyasszuk.