Emeld új szintre ezt a pofonegyszerű finomságot!
Forrás: Shutterstock
Nincs még egy olyan édesség a világon, ami a hozzávalók egyszerűsége mellett elkészítésében ennyire sok bonyodalmat okozhat. A karamellszószt ugyanis rendkívül egyszerű elrontani. Ám ha egyszer sikerül kifejleszteni a tökéletes módszert, ennél tökéletesebb finomságot nehéz lesz találni.
A karamell egyik titka a só, amelyből mindössze két csipet csodát képes művelni.
A Food52 nevű portál szerint azonban létezik egy másik titkos összetevő, ami új szintre emeli az édességet.
Mint írják, a karamell önmagában olyannyira gazdag ízzel rendelkezik, hogy bármilyen citrusféle egyetlen cseppje képes megfelelő kontrasztot létrehozni, ezzel egy sokkal dinamikusabb ízt eredményezni. A portál kifejezetten a narancshéjat javasolja erre a célra, és mint írják:
Furcsán hangozhat a recept, de ha betartod, isteni lesz az eredmény.
A recept a hagyományos karamellszósz mellé ad még egy teáskanál frissen reszelt narancshéjat, fél teáskanál őrölt édesköményt és két evőkanál pirított édesköménymagot is.
Nemcsak az ízélményt emeli a karamellszószhoz adott citrusféle, a textúra javításában is segédkezik. A finomság elkészítése során felmerülő legjellemzőbb hiba a cukor újrakristályosodása – a citrus épp ezt akadályozza meg, ezzel a karamell állaga finom, krémes marad.