Test és lélek

Egy cseppet adj ebből a karamellszószhoz, leesik az állad a végeredménytől

Bors

Létrehozva: 2021.07.09.

Emeld új szintre ezt a pofonegyszerű finomságot!

Forrás: Shutterstock

Nincs még egy olyan édesség a világon, ami a hozzávalók egyszerűsége mellett elkészítésében ennyire sok bonyodalmat okozhat. A karamellszószt ugyanis rendkívül egyszerű elrontani. Ám ha egyszer sikerül kifejleszteni a tökéletes módszert, ennél tökéletesebb finomságot nehéz lesz találni.

A karamell egyik titka a só, amelyből mindössze két csipet csodát képes művelni.

A Food52 nevű portál szerint azonban létezik egy másik titkos összetevő, ami új szintre emeli az édességet.

Mint írják, a karamell önmagában olyannyira gazdag ízzel rendelkezik, hogy bármilyen citrusféle egyetlen cseppje képes megfelelő kontrasztot létrehozni, ezzel egy sokkal dinamikusabb ízt eredményezni. A portál kifejezetten a narancshéjat javasolja erre a célra, és mint írják:

Furcsán hangozhat a recept, de ha betartod, isteni lesz az eredmény.

A recept a hagyományos karamellszósz mellé ad még egy teáskanál frissen reszelt narancshéjat, fél teáskanál őrölt édesköményt és két evőkanál pirított édesköménymagot is.

Tudományos háttere is van

Nemcsak az ízélményt emeli a karamellszószhoz adott citrusféle, a textúra javításában is segédkezik. A finomság elkészítése során felmerülő legjellemzőbb hiba a cukor újrakristályosodása – a citrus épp ezt akadályozza meg, ezzel a karamell állaga finom, krémes marad.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek