Talán kevesen tudják, de az omlettet is feldobhatjuk hallal, méghozzá füstölt pisztránggal.
Hozzávalók: 12 db tojás * 2 dl tejföl * 5 dkg vaj * 30 dkg füstölt pisztráng * 6 dkg reszelt sajt * só, bors, snidling
Elkészítése: Az omletteket 3 tojásonként készítjük el, két serpenyőben. Az 1–1 kanál tejföllel felvert tojásokat felhevített vajba öntjük, középre kevergetjük, majd fedő alatt egybe sütjük. A füstölt halat a tetejére tördeljük. Aki lágyabban szereti, fedő nélkül készítse, és amikor összeállt az étele, akkor a füstölt hal ráhelyezését követően hajtsa félbe. Mindkét verziót megbolondíthatjuk 1–1 kanálnyi kedvenc sajtunkkal. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, valamint finomra vágott snidlinggel szórjuk meg.