Az instant leveseket sem kell rögtön elítélni: egy kis extrával nagyszerű fogás varázsolható belőlük!
A különböző instant levesek szó szerint életmentőek lehetnek, azonban ne szépítsünk: bizony nem képviselik a gasztronómia csúcsát, és míg magunkban elfalatozgatjuk őket szorult helyzetünkben, azért vendégvárónak nem ajánlanánk. Vagy mégis?
A Tasty több instantleveses trükköt is bemutató videója után könnyen lehet, hogy másként fog tekinteni erre a lenézett ételre.
Korean Ramen Hacks! Thank you to: Aaron and Claire https://www.youtube.com/channel/UC5qRAYQmCLx8hFGIiTWSQvAInstant ramen made fancy.
Posted by Tasty on Friday, August 6, 2021
A videóban a sokat fogyasztott rameneket veszik górcső alá. Az egyik legegyszerűbb trükk, ha az instant tésztát a szokásos módon, vízben elkészítjük, de épp, mielőtt teljesen megfőne, levesszük a tűzhelyről, leöntjük róla a vizet, és felölntük nagyjából 3,5 deciliter tejjel, felforraljuk, majd hozzáadjuk a csomagban található fűszereket. A legjobb, ha zsírosabb tejet használunk, az eredmény pedig mesés lesz! Némi pirospaprikával és szeletelt hagymával érdemes feldobni – de persze nem kötelező.
Egy másik megoldás, ha serpenyőben tesszük fel az instant levest, picivel kevesebb vízzel, mint az előírt, de ugyanúgy hozzáöntve a fűszereket is, mint normál esetben. Ha felforrt, tegyük kis lángra, üssünk az egész tetejére egy tojást, valamint helyezzünk rá pár vékony szelet sajtot (lapka is jó, sőt!), majd fedjük le! Amire a tojás megfő, a víz is elpárolog, illetve magába szívja a tészta, így kiváló egytálételt kapunk.
Jó étvágyat!