Nem titok többé a pofonegyszerű módszer.
Forrás: Pexels
Időnként túl kemény, máskor pedig túlságosan is szétfő: bármilyen egyszerűnek tűnik, a tökéletes rizst egyáltalán nem könnyű elkészíteni. Most mutatunk egy módszert, amellyel mindössze öt lépésben megfőzhető a tökéletesen pergős rizs.
Ezekre lesz szükséged:mérőedény * víz * lábas fedővel * só * rizs * fakanál * villa
Ezeket a lépéseket kövesd:
Miután átmostad a rizst, önts vizet egy nagyobb lábasba (egy csésze rizshez 1 és ¾ csésze víz megy). Tedd rá a fedőt és forrald fel, majd adj egy teáskanál sót a vízhez.
Add a lobogó vízhez a kimért, átmosott rizst.
Fakanál segítségével keverj rajta egyet, hogy minden csomó eltűnjön. Vigyázz, hogy ne keverd túl, attól ugyanis ragacsossá válhat a rizs.
Bizonyosodj meg róla, hogy a fedő teljesen az edényre simul, majd vedd le a tüzet a legkisebb lángra. 18 perc múlva húzd félre, és további 5 percig hagyd saját gőzében állni a rizst.
Éppen a tálalást megelőzően fogj egy villát, és keverd át vele az elkészült rizst, hogy elváljanak egymástól a szemek. Ha betartottál minden lépést, gratulálhatsz magadnak, elkészítetted ugyanis a tökéletes rizst!