Test és lélek

Csak 5 lépést kell betartanod: Így főzd tökéletesre a rizst

Bors

Létrehozva: 2021.09.24.

Nem titok többé a pofonegyszerű módszer.

Forrás: Pexels

Időnként túl kemény, máskor pedig túlságosan is szétfő: bármilyen egyszerűnek tűnik, a tökéletes rizst egyáltalán nem könnyű elkészíteni. Most mutatunk egy módszert, amellyel mindössze öt lépésben megfőzhető a tökéletesen pergős rizs.

Ezekre lesz szükséged:mérőedény * víz * lábas fedővel * * rizs * fakanál * villa

Ezeket a lépéseket kövesd:

1. Forralj vizet és sózd meg

Miután átmostad a rizst, önts vizet egy nagyobb lábasba (egy csésze rizshez 1 és ¾ csésze víz megy). Tedd rá a fedőt és forrald fel, majd adj egy teáskanál sót a vízhez.

2. Öntsd bele a rizst

Add a lobogó vízhez a kimért, átmosott rizst.

3. Keverd át egyszer, csak annyira, hogy szétváljanak a rizsszemek

Fakanál segítségével keverj rajta egyet, hogy minden csomó eltűnjön. Vigyázz, hogy ne keverd túl, attól ugyanis ragacsossá válhat a rizs.

4. Tedd rá a fedőt és vedd le a lángot

Bizonyosodj meg róla, hogy a fedő teljesen az edényre simul, majd vedd le a tüzet a legkisebb lángra. 18 perc múlva húzd félre, és további 5 percig hagyd saját gőzében állni a rizst.

5. Használhatod a villát

Éppen a tálalást megelőzően fogj egy villát, és keverd át vele az elkészült rizst, hogy elváljanak egymástól a szemek. Ha betartottál minden lépést, gratulálhatsz magadnak, elkészítetted ugyanis a tökéletes rizst!
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek