<p>Egyszerű, mégis nagyszerű étel baráti összejövetelekre és családi rendezvényekre egyaránt. Ez a hamburger. A Bors most elárulja, hogyan készül az igazán ínycsiklandó eleség.</p>
A hamburger legfontosabb hozzávalója a hús! 40 dkg darált marhahúst némi borssal és sóval, egy csipetnyi szódabikarbónával, illetve 10 dkg ledarált császárszalonnával jól dolgozzunk össze!
A masszát legalább egy órán át hagyjuk állni, majd formáljunk belőle labdacsokat! Csak közvetlenül a sütés előtt lapítsuk pogácsává!
Szeleteljünk vékony karikákra egy fej lilahagymát, ízlés szerint csemege- vagy friss uborkát, jégsalátát és paradicsomot!
Ha elérkezett az étkezés ideje, grillrácson vagy serpenyőben, egy minimális zsiradékon süssük meg a húst! Az igazi ínyencek nem sütik át teljesen, de ez csupán ízlés kérdése! Ha már majdnem elkészült, tegyünk a húspogácsára egy szelet cheddar sajtot, és hagyjuk, hogy jól ráolvadjon!
A bucit vágjuk ketté, és mindkét felet kissé pirítsuk meg a belső oldalán! Ezután következhet az igazi játék! A legjobb, ha a buci alsó felére először egy szelet sajtot helyezünk, amit meghintünk ízlés szerint ketchuppal, mustárral, majonézzel, vagy akár ajvárral! Erre tehetjük a húst, amire ismét valamelyik mártás következhet, végül a zöldségek kerülhetnek sorra!
Ezután lezárjuk a szendvicset a buci felső felével, és már el is készült a hamburgerünk!