Test és lélek

Itt az elfeledett ételek legjobbika, de diéta mellé semmiképp sem ajánlott

Bors

Létrehozva: 2021.10.31.

<p>Már csak az a kérdés, ki hogyan eszi a dödöllét, sósan vagy édesen? Most egy sós receptet mutatunk.</p>

Forrás: Street Kitchen

Manapság már ritkán főzzük meg, pedig egy hideg őszi napon nincs is szívmelengetőbb, egy jó házias dödöllénél.

A világ legegyszerűbb népi étele, amit méltatlanul elfeledtünk, bár diétás ételnek nem mondható. A recept megálmodója, Jáki Tamás szerint ugyanakkor költséghatékony, mégis egész nap lehet kapálni tőle, annyi energiát ad.

A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd a főzővíz felét leöntjük, a maradékkal pedig krumplipüré-állagúra törjük a burgonyát. Beleszórjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett, alacsony lángon, hosszasan, 10-15 percig „pöfögtetjük”, hogy a liszt kellő hőkezelést kapjon.

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és egy serpenyőben a zsíron, sózva, borsozva megdinszteljük, majd zsírozott vagy olajozott kanállal nagy galuskákat szaggatunk bele a krumplis masszából. Lehetőség szerint minden oldalát erősen átpirítjuk, majd tejföllel tálaljuk.

Jó kapálást!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek