Test és lélek

Nem átverés, mák teszi tökéletessé a lángost

KKP

Létrehozva: 2021.11.01.

Lángos. Egyesek szerint egyszerű étel, és mondjuk ki, igazuk is van - legalábbis ha nem viszünk bele egy kis csavart. Mindenkit biztosíthatunk, hogy receptünk amennyire furának tűnhet első olvasásra, a végeredmény annyira meggyőző lesz.

Lángos mákkal. Ki hallott még ilyet? Tudjuk, csak kevesen ismerik a trükköt, pedig az étel igazán mennyei.

Hogy is készül?

Főzzünk meg néhány szem kockára vágott burgonyát, majd krumplitörővel pürésítsük! Amíg forró, keverjünk bele annyi púpozott evőkanál darált mákot, ahány szem krumplit használtunk, végül sózzuk meg!

Miután a krumpli langyosra hűlt, morzsoljunk bele élesztőt, és szitáljunk rá annyi lisztet, amennyivel egy lány, ragadós tésztát kapunk. Legalább 10 percig dagasszuk, majd hagyjuk egy órát állni!

A kiszaggatott lángosokat bő, forró olajban süssük meg!

A feltéthez két deci tejszínbe tegyünk két púpozott evőkanál darált mákot, majd forraljuk fel! Ha már langyosra hűlt, keverjünk hozzá egy kevés tejfölt, illetve ízlés szerint zúzott fokhagymát! Ezzel kenjük meg a lángosokat, majd szórjuk meg reszelt sajttal!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek