Test és lélek

Természetes vitaminpótlás: Ezekkel az ételekkel turbózhatod fel az immunrendszered a leghidegebb időszakban

Bors

Létrehozva: 2021.12.02.

Van más megoldás a bolti kapszulákon kívül.

Forrás: Pexels

A tél elérkeztével nemcsak a hőmérséklet csökken, az immunrendszerünk természetes védelme is. A vitaminpótlás ilyenkor elengedhetetlen: egyesek a patikákban kapható kapszulákkal, mások tudatos étkezéssel igyekeznek ezt megoldani – és lássuk be, egyiket sem olyan egyszerű összehozni.

A hideg évszakban a legfontosabb a D-vitamin pótlása, a napsugarak ugyanis ilyenkor csak elvétve bújnak elő. A boltokban már számtalan készítményt kaphatunk, amelyek ezt a vitamint tartalmazzák, ám ha ennél egyszerűbb és természetesebb megoldásra vágyunk, érdemes a dolgot finomabbnál finomabb ételekkel megoldani. Mutatjuk azokat az ételeket, amik természetesen turbózzák fel a D-vitamin-szintünket.

Halak

A magasabb zsírtartalmú halak, mint például a ponty, a tonhal vagy a lazac rendkívül gazdagok D-vitaminban. Egyetlen adag halas fogás a napi szükséglet akár felét is képes fedezni.

Gomba

Legyen szó bármilyen fajta gombáról, egy-egy fogást bátran gazdagítsunk vele, ha természetes D-vitamin-forrást fogyasztanánk. Száz gramm gombában a napi szükséglet körülbelül tíz százaléka található.

Tojás és sajt

Mindkettő tartalmaz kisebb mértékben D-vitamint, ami azért is fantasztikus, mert számos fogásban együtt használhatjuk a tojást és a sajtot.

Dúsított élelmiszerek

Bátran fogyasszunk olyan élelmiszereket, amelyek csomagolásán feltüntetik, hogy D-vitamin hozzáadásával készült. Ilyen például a müzli vagy más reggelizőpelyhek, a növényi tejek, és a joghurt is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek