Gasztro

Finom és könnyű: 3 különlegesen egészséges köret a karácsonyi lakomához

Létrehozva: 2021.12.23.

Ha valami gyomorkímélőre vágyunk, vagy ha csak szeretnénk enni egy igazán jót.

Forrás: Pexels

Legyen szó diétáról, tudatos étkezésről, valami új kipróbálásáról, vagy egyszerűen az ötletek hiányáról: karácsonykor is a legtöbben nagy figyelmet fordítanak az asztalra tett ételre. Sajnos épp a szeretet ünnepén nem könnyű elkerülni egy-egy nehéz étel elkészítését és fogyasztását, ám egy-két apró trükkel könnyedén megoldhatjuk, hogy ne tegyük ki extra terhelésnek a gyomrunkat – ugyanakkor ehessünk is egy fantasztikusat.

Hoztunk 3 szuper köretet, amelyek nemcsak a gyomrunkat kíméli, az ízük is mennyei.

Ropogós édesburgonya lime-mal és korianderrel

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, majd halmozzunk egy tepsibe három közepes darab édesburgonyát felcikkezve. Süssük egészen addig, amíg aranybarna színt és ropogós textúrát kap: ez körülbelül 15-18 percet vesz majd igénybe. Vegyük ki a sütőből, majd locsoljuk meg néhány csepp limelével, végül hintsük meg friss korianderlevéllel.

Karfiolgratin

Készítsünk besamelt 20 dkg vajjal és körülbelül 4 csésze tejjel, majd adjunk hozzá egy fej rózsáira szedett karfiolt és főzzük 8-12 percig. A karfiol puhulása után szórjuk meg a köretünk tetejét zsemlemorzsával, majd hagyjuk állni körülbelül 10 percig.

Sült gomba

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd daraboljuk tetszőleges méretűre a szintén tetszőleges fajtájú gombát. Csurgassunk rá némi olívaolajat, szórjuk meg friss kakukkfűvel, sóval és borssal. Körülbelül 30-35 percig süssük, közben egyszer forgassuk meg a gombákat.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek