Ha valami gyomorkímélőre vágyunk, vagy ha csak szeretnénk enni egy igazán jót.
Forrás: Pexels
Legyen szó diétáról, tudatos étkezésről, valami új kipróbálásáról, vagy egyszerűen az ötletek hiányáról: karácsonykor is a legtöbben nagy figyelmet fordítanak az asztalra tett ételre. Sajnos épp a szeretet ünnepén nem könnyű elkerülni egy-egy nehéz étel elkészítését és fogyasztását, ám egy-két apró trükkel könnyedén megoldhatjuk, hogy ne tegyük ki extra terhelésnek a gyomrunkat – ugyanakkor ehessünk is egy fantasztikusat.
Hoztunk 3 szuper köretet, amelyek nemcsak a gyomrunkat kíméli, az ízük is mennyei.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, majd halmozzunk egy tepsibe három közepes darab édesburgonyát felcikkezve. Süssük egészen addig, amíg aranybarna színt és ropogós textúrát kap: ez körülbelül 15-18 percet vesz majd igénybe. Vegyük ki a sütőből, majd locsoljuk meg néhány csepp limelével, végül hintsük meg friss korianderlevéllel.
Készítsünk besamelt 20 dkg vajjal és körülbelül 4 csésze tejjel, majd adjunk hozzá egy fej rózsáira szedett karfiolt és főzzük 8-12 percig. A karfiol puhulása után szórjuk meg a köretünk tetejét zsemlemorzsával, majd hagyjuk állni körülbelül 10 percig.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd daraboljuk tetszőleges méretűre a szintén tetszőleges fajtájú gombát. Csurgassunk rá némi olívaolajat, szórjuk meg friss kakukkfűvel, sóval és borssal. Körülbelül 30-35 percig süssük, közben egyszer forgassuk meg a gombákat.