Meglepő, mit használ a profi a krumplipüré elkészítéséhez.
Azt hinnénk, a neves és sokcsillagos éttermek séfjei a lehető legtávolabb tartják magukat az olyan "ördögtől való" dolgoktól, mint a mikrohullámú sütő, mondván, azt meghagyják az olcsó kifőzdéknek és a gyorsbüféknek – ez azonban koránt sem igaz. A közösségi médiában is igencsak népszerű mesterszakács, David Chang – aki a két Michelin-csillagot 2009 óta birtokló Momofuku Ko étterem alapító-tulajdonosa –, 1,7 millió Insta-követőjének árulta el: noha éttermeiben más a módi, otthon bizony mikróban készíti a krumplipürét, mert gyors és mégis nagyszerű ízű.
Chang receptje: tedd egy lezárható (üveg)edénybe a nyers krumplit és mikrózd lefedve 11-12 percig! (Ha előtte felvágod, hamarabb átfő.) A séf a főzéshez még sót sem szokott a krumplira tenni. Ha megfőtt a krumpli, törd össze, tegyél hozzá egy kis vajat, főzőtejszínt és sót, majd pürésítsd!
A sztárséf elmondása szerint az a legjobb az egészben, hogy egyetlen edényt kell hozzá használnia. Ebben főz és ebben is tálalja a köretet. Ráadásul mivel nem használ vizet, le sem kell csöpögtetni a krumplit, így a munkafolyamat is gyorsabb. A fentebb látható videóban egyébként azért keveri ki olyan ügyetlenül, mivel a másik kezével a telefont tartotta, hogy felvegye a műveletet. Ezt otthon – értelemszerűen – nem kell leutánoznunk!
Jó étvágyat!