Gasztro

Ennél a mézes-céklás menüsornál jobbat nem talál

Létrehozva: 2022.01.16.

Ezekhez a fogásokhoz nem kell különösebb rutin a konyhában, ráadásul gyorsan összedobható, és a gyomrot sem terheli meg. Vagyis tökéletes egy borongós, januári hétvégén ebédre.

Forrás: Shutterstock

Leves

Céklakrémleves almával

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 személyre): 2 közepes fej cékla * 1 nagyobb alma * 1 kisebb fej vöröshagyma * 1 babérlevél * 6 dl zöldségalaplé * só * frissen őrölt bors

A tálaláshoz: tejföl és friss kapor

Céklakrémleves Fotó: Shutterstock

Elkészítés: A céklát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, az almát hámozás nélkül feldaraboljuk. Közepes erősségű tűzön feltesszük a zöldségeket és az almát főni az alaplével és a babérlevéllel, ha felforrt, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Addig főzzük, amíg a cékla megpuhul (kb. 20 perc). A babérlevél eltávolítása után krémesre turmixoljuk a levest. Tálaláskor a tetejére kevés tejfölt kanalazunk és kaporral díszítjük.

Főétel

Mézes-csilis csirkeszárnyak

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 személyre): 8 csirkeszárny * 2 ek méz * 3 ek ketchup * 1 ek olaj * 1 tk chilipaprika * só

Mézes-csilis csirke Fotó: Shutterstock

Elkészítés: A csirkeszárnyát megmossuk, megtisztítjuk. A mézet összekeverjük a ketchuppal, olajjal, csilipaprikával és ízlés szerint sóval. A szárnyakat bekenjük a páccal, majd egy jénai tálba tesszük és alufóliával lefedve fél órán át sütjük, utána megpirítjuk. Rizzsel, salátával tálaljuk.

Desszert

Amerikai palacsinta mézzel

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 személyre): 3 tojás * 12 dkg finomliszt * 1 mk sütőpor * 1.5 dl tej * 1 csipet só

A tálaláshoz: méz

Amerikai palacsinta Fotó: Shutterstock

Elkészítés: Az amerikai palacsinta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, majd addig keverjük, amíg sűrű, egynemű tésztát kapunk. A tojásfehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához forgatjuk. Ezután negyed óráig a hűtőben pihentetjük. Előmelegített teflonserpenyőben aranybarnára sütjük az amerikai palacsinták mindkét oldalát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek