Gasztro

Sajtos finomságokkal csábítsa el kedvesét!

Létrehozva: 2022.02.13.

A sajt az egyik legnépszerűbb tejtermék, hiszen számos változatát ismerjük. Most egy komplett menüt kínálunk, amiben főszerepet játszik ez a kedvelt hozzávaló.

Leves

Sörös sajtleves

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: 1

Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg szikkadt kenyér * 20 dkg félkemény sajt * 25 dkg vöröshagyma * 5 dkg vaj * 200 ml sör * 800 ml zöldségleves-alaplé * só * frissen őrölt bors * 100 ml cukrozatlan habtejszín

Sajtkrémleves Fotó: Shutterstock

Elkészítés: A kenyeret kockázzuk fel, és száraz serpenyőben pirítsuk meg. A sajtot reszeljük le, a hagymát hámozzuk meg, és vágjuk finomra. Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat, és fonnyasszuk meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a kenyérkockát, és pirítsuk aranyszínűre. Vegyünk ki egy marékkal belőle, és tegyük félre. Öntsük fel sörrel a lábast, és forraljuk fel. Mérsékeljük a hőt, forgassuk a levesalapba a reszelt sajtot is. Kevergetve öntsük a többihez az alaplét. Kis lángon főzzük az egészet 5-10 percig. Közben sózzuk, borsozzuk meg, majd dúsítsuk a tejszínnel. Végül botmixerrel törjük kissé darabosra. Tálaláskor a maréknyi kenyérkockával szórjuk meg.

Főétel

Sajttal és sonkával töltött csirkemell

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 személyre): 4 csirkemellfilé * só, bors * 15 dkg sonka * 10 dkg sajt * liszt * 4 tojás * zsemlemorzsa * olaj vagy zsír

Sajttal és sonkával töltött csirkemell Fotó: Shutterstock

Elkészítés: A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, majd mindbe zsebet vágunk. A sonkát és a sajtot felszeleteljük és minden zsebbe egyet-egyet teszünk belőle. A nyílást hústűvel összetűzzük. A csirkemellet bepanírozzuk: először lisztbe forgatjuk, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. Egy serpenyőbe olajat vagy zsírt hevítünk és a csirkemell mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Salátával tálaljuk.

Desszert

Egyszerű sajttorta

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 személyre): 15 dkg zabkeksz * 8 dkg vaj * 40 dkg mascarpone sajt * 5 dkg cukor * 2 dl habtejszín * 1 csomag habfixáló 

A díszítéshez: kekszmorzsa * gyümölcs

Sajttorta Fotó: Shutterstock

Elkészítés: A kekszet morzsásra törjük és összedolgozzuk az olvasztott vajjal. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és elnyomkodjuk az aljában a kekszet. A mascarponét elkeverjük a cukorral. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponéhoz. A krémet elsimítjuk a kekszes alapon. A torta tetejét megszórhatjuk kekszmorzsával, díszíthetjük bármilyen gyümölccsel. Tálalás előtt 3-4 órára a hűtőbe tesszük. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek