Ezotéria

Mit árul el rólunk az aszcendesünk?

Létrehozva: 2022.03.30.

Ez határozza meg leginkább a személyiségünket, ezért nem árt tisztában lenni vele.

Képzeljük el úgy, mint egy maszkot, amelyet állandóan viselünk, mégis folyamatosan változik, ahogyan mi is az idő, a tapasztalás, a minket ért ingerek hatására. Legbelső énünk, amelyet a napjegy határoz meg, rejtve marad, mert a külvilág az aszcendens általi személyiségünket látja, pont úgy, mint amikor valahol bemutatkozunk és lerakjuk a névjegyünk. Ez a maszk, vagy ha úgy tetszik szerep, meghatározza a viselkedésünket, szokásainkat, stílusunkat, és azt, hogy mit tartunk fontosnak, hogyan reagálunk a külvilág ingereire. Sőt, a külalakot, az arc legmarkánsabb alapvonásait is az aszcendensnek köszönhetjük.

A Föld forgása következtében egy nap alatt mind a tizenkét állatövi jegy láttatja magát az égbolton, de az aszcendens annak az állatövi jegynek felel meg, amely a születésünk pillanatában épp a keleti horizonton felkel. Az aszcendens 2-3 óránként változik, ezért annak kiderítéséhez a születési év, hónap nap mellett szükség van az órára, a percre, sőt a helyszínre is, ahol megláttuk a napvilágot.

 

Kos aszcendens

A Kos aszcendensű ember rendkívül tüzes személyiség, nyughatatlan tennivágyás, úttörő cselekedetek jellemzik. Ebből következik, hogy a tettek, nem pedig a szavak embere, ezért néha kevésbé diplomatikus, de ösztönös vezető, aki mindig bizonyítani akar. Nagy életerejét a belső energiák állandó mozgósítása adja.

Bika aszcendens

A Bika aszcendensű ember nyugodt, megfontolt, és nagyon gyakorlatias. Jól bánik a pénzzel, vigyáz az értékeire, erősen ragaszkodik a környezetéhez, ezért kicsit talán a szokások rabjává válhat. Érzékszervi benyomások hatnak rá elsősorban, ezért nem szereti a túl változatos ingereket, törekszik a harmóniára lelki stabilitása miatt.

Ikrek aszcendens 

Az Ikrek nagyon érdeklődő és nyitott személyiséget ad a szülöttnek, ezért alapvetően beszédes természetű, aki intellektuális társaságban érzi igazán jól magát. Szereti sok mindenben kipróbálni tehetségét, ám gyorsan elveszti az érdeklődését, és új kihívást keres magának. Pozitív energiái másokra is hatással vannak, lételeme az állandó pörgés.

Rák aszcendens

A Rák aszcendens vizes jegy lévén változékony hangulatot ad a szülöttnek, ugyanis nagyon érzékeny a külvilágból érkező lelki és érzelmi ingerekre. Vállalkozó kedvű és szívós természetű, ezért hosszú életet remélhet. Empátiája elképesztően erős, ezért gondoskodó szülő válhat belőle; otthona a mindene, ahová biztonságban visszavonulhat.

Oroszlán aszcendens

Az Oroszlán aszcendensben született ember igazi vezéregyéniség, tüzes jegy, aki szeret a középpontban lenni. Teljes mértékben tisztában van képességeivel, és szomjazik az elismerésre. Élvezi az élet, szereti a kényelmes dolgokat, a játékossága mellett gyerekeitől elvárja a tiszteletet. Becsületes és nagyvonalú szeretteivel szemben.

Szűz aszcendens

A Szűz aszcendens szülötte kifejezetten jó gyakorlati érzékkel rendelkezik, magas elvárásokat támaszt saját magával és másokkal szemben is. Megbízható és pontos a munkájában, intellektusa a tapasztaltak alapján fejlődik. Figyelme minden apróságra kiterjed, másokkal nagyon figyelmes, segítőkész, áldozatot is képes hozni értük.

Mérleg aszcendens

A Mérleg aszcendensű ember a mérleg egyensúlyozó hatása alatt áll. Nyitott személyiség, aki vágyik a társasági életre. Művészi hajlama is említésre méltó, vonzza a tánc, a zene, szépérzéke kifinomult. Kerüli a konfliktusokat, nem szeret kibillenni a komfortzónájából, ebből fakad bizonytalansága is a döntési helyzetekben.

Skorpió aszcendens

A Skorpió aszcendens szülötte erős érzelmi intenzitással éli a napjait, ezért intuíciói is nagyon erősek, minden apró rezgést megérez a környezetében. Szenvedélyes abban, amit szeret; önálló egyéniség, akinek határozott elképzelése van mindenről. Kitartó, szilárd jellemével határozottan képviseli a benne rejlő igazságérzetét.

Nyilas aszcendens

A Nyilas aszcendensű emberre az optimizmus, a határtalan lelkesedés jellemző, aki képtelen megülni egy helyben. Erős az utazási vágya, élvezi az újabbnál újabb kihívásokat. Magabiztos és intelligens, aki hisz önmagában és a körülmények szerencsés alakulásában. Ki nem állhatja a mellébeszélést, miközben ő szeret füllenteni.

Bak aszcendens

A Bak aszcendensű ember ellentétes személyiségjegyeket hordoz magában. Egyfelől rendkívül ambiciózus, sikerre visz mindent, amit csak akar. De ha valami rosszul sül el, pesszimista életszemlélete beszippantja, gátlásossá válhat, ami visszatarthatja az előrejutásban. Kitartó és áldozatkész társ a párkapcsolatokban. 

Vízöntő aszcendens

A Vízöntő aszcendens szülöttét különleges gondolkodásmódja és rendkívüli szabadságvágya emeli ki a többi jegy közül. A szabályokat nehezen tűri, szereti egyedi napirenden élni az életét. Nagyon kedvelt a társaságban, könnyen megtalálja a hangot bárkivel, egyediségével mindig kitűnik a többiek közül.

Halak aszcendens

A Halak aszcendensű ember ábrándozó és érzékeny természetű, lágy kellemes kisugárzása rokonszenves mások szemében. Tele van szeretettel, azonban segítőkészsége miatt kihasználható, mert önmagát háttérbe szorítva képes az áldozatvállalásra. Kreativitása viszont páratlan, szeret elmélyedni tevékenységeiben.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek