Gasztro

Te is rosszul csinálod? 3 hiba, amit a krumplipüré készítésénél elkövetsz

Címkék
frissgasztro

Létrehozva: 2022.03.26.

Ezekre figyelj oda, ha tökéletes krumplipürére vágysz.

A népszerű gasztrorealityknek köszönhetően már megtanulhattuk, hogy a kicsapódó keményítő miatt tilos a burgonyapürét turmixgépben készíteni, mert az végül majd ragacsossá válik: helyette jobban tesszük, ha a habverőt választjuk. Az egyik legnépszerűbb – és egyben legjobb – köretelemmel kapcsolatban azonban még számos hibát véthetünk. Hoztunk négy olyan praktikát, amelyek betartásával elkészíthetjük

a tökéletes burgonyapürét.

Burgonyafajta

Nem mindegy, hogy a szupermarketben melyik burgonyához nyúlunk, amikor pürét tervezünk készíteni a másnapi ebédhez. A különféle burgonyafajták különböző keményítőtartalommal bírnak, így miközben egyesek kiválóan megfelelnek például egy sült krumpli elkészítéséhez, mások a pürés textúrához valók. Ennek oka, hogy a magasabb keményítőtartalom könnyebben egyesül a tejtermékkel, így a püréhez adott vaj, tejszín vagy tej hozzáadásával szebb állagot kapunk.

Víz

Egyáltalán nem mindegy, milyen hőmérsékletű vízben kezdünk hozzá a krumplik megfőzéséhez. Ha forró vízzel kezdünk, a bedobott burgonyák nem lesznek képesek egyenletesen megfőni: külső részük hamarabb, míg belsejük később puhul meg. Az így elkészült burgonyából pedig garantáltan csak darabos pürét leszünk képesek készíteni.

Puhulás

Ha már a főzővízzel rendben vagyunk, a puhulási idővel a krumplik mérete is nagyban összefügg, tökéletesen egyforma méretűeket azonban lehetetlen kiválogatni. Erre létezik egy egyszerű, de nagyszerű praktika: főzés előtt aprítsuk fel egyforma darabokra a krumplikat, így a főzési idővel többé nem lesz gondunk.

+1 Hozzávalók

Habár teljesen az ízlésre bízható a krumplipüré további hozzávalóinak – és persze azok mennyiségének – kiválasztása, érdemes néhány tényezőt figyelembe venni. Válasszunk minél magasabb zsírtartalmú tejet vagy tejszínt, illetve margarin helyett mindenképpen vajat használjuk. Így garantáltan pehelykönnyű és csodásan krémes lesz a végeredmény!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek