Desszert

Jönnek a vendégek, de a desszert még sehol? Szuper húsvéti édességek az utolsó pillanatra

Létrehozva: 2022.04.17.

Megcsúsztál az ünnepi menüvel? Segítünk, hogy az édesszájúak is jól lakjanak!

Forrás: Pexels

Van az úgy, hogy a nagy jövés-menés közepette elterelődik a figyelem néhány olyan teendőről, amelyek elmaradhatatlanok, ha a húsvéti vendégvárásról van szó. Ha te is úgy jártál, hogy már nem jutott időd desszertet készíteni az ünnepi asztalra, adunk pár tippet, hogy ne maradjon a húsvétod mutatós, ínycsiklandó, mégis szupergyors édesség nélkül.

Epres nyuszifalatok

Hozzávalók: 500 g eper * 250 g mascarpone * ½ bögre porcukor * 1 tk vaníliakivonat * keksz (lehetőleg nyuszi formájú)

Elkészítés:

1. Vágjuk le az eprek tetejét, késsel vájjunk mélyedést a közepükbe, Az eprek hegyesebb végéből is vágjunk le egy keveset, hogy azok stabilan megálljanak.

2. Egy keverőtálban készítsük el a krémet: keverjünk habos masszát a mascarponéból, a porcukorból és a vaníliakivonatból. Helyezzük az elkészült tölteléket habzsákba.

3. Töltsük meg az epreket a krémmel, és tegyük hűtőbe az elkészült finomságokat. Fontos: fogyasztás előtt legfeljebb 3-4 órával készítsük el a desszertet, ezen túl az eper elázik.

4. Közvetlenül tálalás előtt tegyünk a falatkák tetejére egy kekszet.

Mini sajttorta

Hozzávalók: 250 g mascarpone * ½ bögre porcukor * 1 tk vaníliakivonat * darált keksz * gyümölcsök

Elkészítés:

1. Keverjük ki a sajttorta krémjét: ehhez nem kell mást tennünk, mint felhabosítani a mascarponét a porcukorral és a vaníliakivonattal együtt. 

2. Fogjunk egy kisebb üvegpoharat, csatosüveget, vagy bármilyen kisméretű tálalóedényt, szórjuk meg az alját kekszmorzsával, majd kanalazzuk rá a krémünket. Tipp: habzsákba töltve sokkal dekoratívabb lesz a végeredmény!

3. Tálalás előtt szabadon választható gyümölccsel dekoráljuk a tortácskát: jó választás például valami savasabb gyümölcs, mint az áfonya, a citrom vagy a málna.

Bonbon

Hozzávalók: 1 csomag Oreo keksz * 250 g mascarpone * csokoládé * cukordekoráció

Elkészítés: 

1. Aprítógépben daráljuk le a kekszeket, majd keverjük össze a morzsát a mascarponéval.

2. A masszát golyózzuk ki és helyezzük a gömböket egy sütőpapírral bélelt tálcára.

3. Olvasszuk fel a csokoládét: választhatunk ét- tej- vagy fehércsokoládét is, amivel teljesen borítsuk be a bonbonjainkat. Amíg megköt a csoki, ízlés szerint dekoráljuk cukordíszekkel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek