Kvíz

A legnehezebb konyhai kvíz: Mennyire vagy jártas a gasztronómiában?

Létrehozva: 2022.04.29.

Módosítva: 2022.05.04.

A legnagyobb konyhatündéreket is megizzasztja konyhai kvízünk.

Forrás: Pexels

Úgy érzed, otthonosan mozogsz a gasztronómia világában? Alábbi kvízünkből kiderítheted mennyire ismered a konyhai szakkifejezéseket.

1.
Ha julienne-re vágunk valamit, annak milyen alakja lesz?
Ha julienne-re vágunk valamit, annak milyen alakja lesz?
2.
Mi a jus?
Mi a jus?
3.
Mit jelent, ha a tészta "al dente"?
Mit jelent, ha a tészta "al dente"?
4.
Mi a konfitálás?
Mi a konfitálás?
5.
Mi a sifonád?
Mi a sifonád?
6.
Rövid időre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd rögtön hideg vízbe rakjuk át a zöldséget. Ezt a folyamatot úgy hívják, hogy...
Rövid időre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd rögtön hideg vízbe rakjuk át a zöldséget. Ezt a folyamatot úgy hívják, hogy...
7.
Mi a coulis?
Mi a coulis?
8.
Mit kell tennünk, ha valamit emulgeálni szeretnénk?
Mit kell tennünk, ha valamit emulgeálni szeretnénk?
9.
Mit kell tennünk, ha redukálnánk egy mártást?
Mit kell tennünk, ha redukálnánk egy mártást?
10.
Mi a montírozás?
Mi a montírozás?

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek